Ezgi Mola: Bu umutla öleceğim!

Ezgi Mola: Bu umutla öleceğim!

AkraTalks'a katılan Ezgi Mola, samimi açıklamalarda bulundu.

Elif Dağdeviren'in düzenlendiği ve moderatörlüğünü üstlendiği AkraTalks'a katılan Ezgi Mola bir yandan samimi açıklamalar yaparken bir yandan da izleyicileri gülmekten kırdı geçirdi. Neden kilo verdiği sorusu üzerine Ezgi Mola, “Beni şişman olarak seven hayranlarım zayıflamamı istemiyor. Fakat ne zaman zayıfladım, çok sevilen başrolleri de oynamaya başladım. Yoksa kimse bana 76 kiloyken; “bu kız çok tatlı” deyip başrol vermemişti. İşte ben o kiloda olunca başrolün anca arkadaşı oluyorum, yine arkadaş oynarım hiç öyle bir derdim yok ama istiyorum ki ara sıra da başrol de olayım.

Fayans ustası Ezgi!

Sohbet esnasında moderatör Elif Dağdeviren'in dikkatini, dinleyiciler arasında bulunan ve sosyal medyada paylaşım yapmakla meşgul olan Enis Arıkan çekti. Dağdeviren gülerek “Enis burada mısın, bizimle misin?” diyerek Arıkan'ı sahneye davet etti. O dakikadan sonra, arkadaşlıkları üniversite yıllarına dayanan oyuncular birbirleri hakkındaki komik anılarını olanca doğallıkları ile anlattılar, kahkahalar havada uçuştu. Arıkan “Konservatuardan arkadaşız, 15 yıldır kopmadık. Hayata karşı rahatlığı Ezgi'den öğrendim. Duygusal olarak yaşamaya başladım. Ezgi hayatta hiç kimseden bir şey istemez, bir bardak su bile. Gece 10'da ev süpürür, yer siler; çok titizdir. Müthiş bir özgüveni vardır. En sorunlu durumları bile özgüveniyle aşar” dedi. Arıkan'ın söylediklerine ekleme yapan Ezgi Mola; “Evet titizim ama evimde köpeklerim var, o yüzden sürekli temizlik yapıyorum. Annem bana, oyuncu olmasan kusursuz bir temizlikçi olurdun der hep. Bir de garip meraklarım var hayatta. Sıva çekmeyi öğrenmek istiyorum mesela, fayans ustası olsam çok müthiş olur diye düşünüyorum” diyerek izleyicileri kahkahalara boğdu.

“Bu umutla öleceğim, kaydedin bunu”

Ezgi Mola sohbet sonunda tüm açıklığıyla bir üzüntüsünü de katılımcılarla paylaştı. Niye senaryo yazamıyorum diye çok üzülüyorum. Keşke yazabilsem, anlatabilsem diyen oyuncu; “Meryl Streep'in Şüphe filmi gibi bir filmde oynamayı sabırsızlıkla bekliyorum. Bu umutla öleceğim. Olacağına inanarak yaşıyorum ama olmazsa bu umutla öleceğim, kaydedin bunu. İşimi çok seviyorum ve dünyada hiçbir şeyin imkansız olmadığını düşünüyorum” dedi. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne 4 yıllık tiyatro eğitimi için başvuran Mola, ilk denemesinde başarılı olamayıp ikinci girişinde kazanmış. “Okul o kadar zordu ki, benimle birlikte giren, aynı sınıfta olduğumuz arkadaşlar zamanla ya atıldılar ya kendileri bıraktı. Üç kişi, dördüncü sınıfa gelebilmiştik. Ben de aralarından birinci olarak mezun oldum. Lisedeki tembelliğimin acısını çıkartacak kadar çalışkan bir öğrenciydim tiyatro konusunda” dedi.