‘Huna’nın 7 ana kuralını açıkladı

‘Huna’nın 7 ana kuralını açıkladı

Eliz Sakuçoğlu, sosyal medya hesabından Hawaiililerin yüzyıllardır hayatlarını düzenlediği 'Huna' hakkında paylaşımda bulundu.

Sosyal medya hesabını aktif olarak kullanan ve buradan yaptığı dikkat çekici paylaşımlarla takipçilerini şaşırtan Eliz Sakuçoğlu bu defa takipçilerini Hawaii kültüründen bir kavramla Huna ile tanıştırdı. Yedi maddede tanımlanabilecek bu hayat felsefesi hakkında kısa bir bilgi de veren Eliz Sakuçoğlu şunları paylaştı:

“Hawaiililer hayatlarını yüzyıllardır aslında hepimizin bildiği 7 ana kuraldan oluşan ‘Huna’ adını verdikleri bir nevi yaşam rehberine göre yaşıyorlarmış. Huna kelimesinin sözlük anlamı ‘sır’ demekmiş. Ancak çoğu Hawaii kelimesi gibi sır dışında birçok başka anlama da sahipmiş. Mesela ‘gizli bilgelik’ veya ‘6. his’ gibi… Bu kelime yaşanmışlıklarımızın nedeni veya cevabı manasında da kullanılıyormuş. Hayatı ve yaşadığımız dünyayı en üst düzey bilgelikle yönetme sanatı anlamına da geliyormuş. Uzun uzun yazıp anlatmayı çok isterdim yine, her zamanki gibi ama yerim maalesef yetersiz kalır… Merak edenler internetten araştırabilir. Ancak özetle 7 ana kuralın isimleri ve içerikleri şu şekilde:

IKE – Siz neye inanmayı seçerseniz o sizin gerçeğiniz olur.

KALA – Hiçbir şeyde sınır tanımayın.

MAKIA – Dikkatinizi neye verirseniz oraya enerji akar.

MANAWA – Anda kalmanın önemi.

MANA – İçinizdeki enerjinin gücü.

PONO – Değişkenliğin ve çeşitliliğin farkında olmak.

Ve gelelim ALOHA’ya… Birçoğunuzun kulağı bu kelimeye aşinadır. Aloha’nın birçok anlamı var. Ancak özetlersek bu kelime ‘koşulsuz sevgi’ anlamına gelir.

Sevgi ve mutluluk demektir. En az başkalarını önemsediğin kadar kendini de önemsemen gerektiğini hatırlatır!