'ABD'nin talepleri yasalara aykırı'

'ABD'nin talepleri yasalara aykırı'

Sputnik ve Russia Today (RT) Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Washington yönetiminin RT'ye yönelttiği taleplerin yasadışı olduğunu belirtti.

ABD yönetiminin RT'nin yüklenicisi olan bir şirketin lobi şirketlerinin yabancı ajan olarak tescil edilmesini öngören Yabancı Ajanlar Kayıt Yasası (FARA) kapsamında kayıt altına alınmasını talep etmesine yanıt veren Simonyan, "Bu kanuna göre bizi kayıt altına alırlarsa, tüm çalışanlarımızın listesini, ücret bilgilerini, adreslerini ve iletişim bilgilerini sunmamızı talep edebilir. Şirkette çalışan kalır mı? Ben olsam giderdim, zira çocuklarım ve onların güvenliği daha değerli" dedi.

Simonyan, hiçbir basın kuruluşunun çalışanlarından bu tür fedakarlıklarda bulunmasını talep etme hakkı olmadığını da vurguladı.

'BİZİ ÇALIŞAMAZ DURUMA GETİRMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Fikir özgürlüğü ihlali olacağı gerekçesiyle RT'yi kapatamadıklarını da kaydeden Simonyan, "Bu nedenle bizi çalışamaz hale getirmeye çalışıyorlar. RT çalışanlarının bilgilerini sunmak zorunda olduğu bir duruma getirildiğinde, kanal ciddi bir zarar görecek ve kendi kendine kapanmak zorunda kalacak" ifadelerini kullandı.