Kadınlara 'damızlık' benzetmesi yapan feministe tepki

Kadınlara 'damızlık' benzetmesi yapan feministe tepki

Kozmetik sektöründe boy gösteren Kylie Jenner'ın 'The Handmaid's Tale' temalı partisi ters tepti, sosyal medya tepkilerinin merkezine oturdu.

ABD'li Kylie Jenner, kadınların ‘damızlık’ olarak kullanıldığı ataerkil düzeni anlatan feminist distopya ‘The Handmaid’s Tale’ temasıyla düzenlediği parti nedeniyle eleştirilerin odağına yerleşti. Kürtaj yasaklarıyla çalkalanan ABD'deki sosyal medya kullanıcıları Jenner'i kadın haklarına karşı duyarsız ve bilgisiz olmakla suçladı. Jenner, yakın arkadaşı Anastasia Karanikolaou için düzenlediği doğum günü partisi nedeniyle eleştiri oklarını üzerine çekti.

Sözcü'ye göre; feminist yazar Margaret Atwood’un distopik kitabı ‘The Handmaid’s Tale'de (Damızlık Kızın Öyküsü), kadınlara baskının sembolü olarak görülen kırmızı pelerin ve beyaz boneleriyle pek çok fotoğraf çekilen Jenner ve arkadaşları bunları sosyal medyada takipçileriyle paylaştı.

Kadınlara 'damızlık' benzetmesi yapan feministe tepki

“EĞLENCELİ BİR YANI YOK”

Ancak sosyal medya kullanıcıları Jenner'i duyarsız olmakla ve böylesi önemli bir konuyu eğlenceye alet etmekle suçladı. Bazı kullanıcılar da Jenner'in kitabın ve dizinin vermek istediği asıl mesajı alamadığını belirtti. Bir kullanıcı, “Bu pek çok açıdan yanlış. Kadınların köleleştirilmesini kutlamak şeytani bir şekilde moronca. Kylie ve arkadaşlarının ne kadar cahil olduğunu gösteriyor” dedi. Bir diğeri, “Temel kadın haklarından mahrum bırakılan ve tecavüze uğrayan kadınlar gibi giyinmenin eğlenceli bir yanı yok” ifadelerini kullandı.