Kate Winslet: Ben de tecavüze uğradım

Kate Winslet: Ben de tecavüze uğradım

Hollywood’un büyük yapımcısı Harvey Weinstein’ın pek çok kadına tecavüz ve tacizde bulunmasına karşılık sosyal medyada başlatılan #MeToo (Ben de) itirafları çığ gibi büyüyor. Hollywood’un en önemli kadın oyuncuları tecavüz ve taciz olaylarını bir bir itiraf etmeye başladı. Bu isimler arasına son olarak Kate Winslet de katıldı.

Kate Winslet da kariyeri boyunca Weinstein'le her karşılaştığında “Seni ünlü yapan benim, unutma” cümlesini duyduğunu açıklayarak, Weinstein'ın tacizci bir sapık olduğunu itiraf edenler listesine eklenmişti. Angelina Jolie ve Gwethney Paltrow'un da aralarında olduğu 20'den fazla kadın, Weinstein ile ilgili tecavüz, cinsel taciz ve hakaret gibi suçlamalarda bulunmuştu.

İtiraflar çığ gibi büyüyor!

Son olarak ABD’li aktris Kate Winslet da Kariyeri boyunca Weinstein'le her karşılaştığında “Seni ünlü yapan benim, unutma” cümlesini duyduğunu açıklayarak, bunun alçakça bir davranış ve kabul edilemez olduğunu belirtti.
Amerikalı aktris Alyssa Milano, tüm kadınlardan, ‘Ben de' etiketiyle başlarına gelen cinsel saldırı ve istismar deneyimlerini sosyal medyada paylaşmalarını istemişti.

Bu çağrıya uyan Türkiye de dahil dünyanın her yerinden on binlerce kadın, kendi deneyimlerini sosyal medya üzerinden ‘Ben de' etiketiyle paylaşarak konunun ne kadar yaygın olduğunu gözler önüne serdi..
Milano'nun çağrısına pop dünyasından Lady Gaga ve Sherly Crow da yanıt verdi. Crow, “Yardımcı sanatçı olarak katıldığım ilk dünya turnemde bir müdür tarafından…” notunu da paylaşımına ekledi.

Korku filmlerinin önde gelen yönetmenlerinden Dario Argento'nun kızı olan Asia Argento, sinema dünyasından birçok ünlü kadına cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkan Harvey Weinstein'in, 21 yaşındayken kendisine tecavüz ettiğini açıklamıştı.
Benzer hikayeler Arap dünyasında da Tunus'tan Mısır'a ve Dubai'ye kadar birçok kadın tarafından paylaşıldı. Kadınlar iş yeri ve kamusal alandaki istismarlara dikkat çekerek, bu durumu ‘tecavüz kültürü' olarak nitelendirdi.
Angelina Jolie ve Gwethney Paltrow'un da aralarında olduğu Hollywood'da 20'den fazla kadın, Weinstein ile ilgili tecavüz, cinsel taciz ve hakaret gibi suçlamalarda bulunmuştu.