Üniversiteliler arasında bıçaklı kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Üniversiteliler arasında bıçaklı kavga: 1 ölü, 1 yaralı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Olay, dün saat 22.00 sıralarında İnönü Mahallesi, Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi önünde meydana geldi. Aynı bölümde okuyan öğrenciler arasında henüz öğrenilemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede büyüyüp kavgaya dönüştü. Kavgada, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü 1'nci sınıf öğrencisi Halil Kurtdiş ile Ferhat Ertukuş yaralandı. Yaralanan üniversiteli gençler, Kars Harakani Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan Diyarbakır doğumlu Halil Kurtdiş, yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ertakuş'un tedavisi devam ediyor. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, 5 şüphelinin gözaltına alındığı öğrenildi.

OKUL MÜDÜRÜ: ÜZÜNTÜ İÇERİSİNDEYİZ

Kars'ta üniversite öğrencisi Halil Kurtdiş'in öldüğü, Ferhat Ertukuş'un da yaralandığı bıçaklı kavga ile ilgili Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Ali Dursun Aydın, açıklama yaptı. Aydın, Sarıkamış merkezinde meydana gelen üzücü olayın nedeninin henüz bilinmediğini söyledi.

Güvenlik güçlerinin olayı araştırdıklarını belirten Aydın şunları kaydetti:

"Okulumuz öğrencilerinden iki grup kendi aralarında kavga etmişler. Bir öğrencimiz ağır yaralanmış, Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış. Sonra Kars Harakani Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş ve maalesef burada hayatını kaybetmiştir. Ailesi gelip cenazeyi teslim aldı, oradan Erzurum Adli Tıp Kurumu'na götürdüler. Diğer öğrencimiz de Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Şu anda yaralı öğrencimizin durumu iyi. Sarıkamış merkezinde gece saat 22.00 sıralarında iki öğrenci önce telefonla aralarında konuşmuşlar sonra bir araya gelmişler ve ondan sonra kavga etmişler. Kolluk kuvvetlerinin araştırmaları sürüyor. Üniversite camiası olarak hepimiz üzüntü içerisindeyiz."