Kazım Koyuncu'nun nişanlısına yazdığı son mektubu ortaya çıktı

Kazım Koyuncu'nun nişanlısına yazdığı son mektubu ortaya çıktı

"Müzisyenim, ondan sonra bir Karadenizliyim ama hepsinin ötesinde bir devrimciyim" diye tanımlıyordu kendisini Kazım Koyuncu. 25 Haziran 2005 yılında 33 yaşındayken kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. O gitti ama adı 'unutulmayan sanatçılar' listesinde yerini aldı. Koyuncu o yıl kanserle mücadelesini sürdürürken nişanlısına yazdığı mektup da yıllar sonra ortaya çıktı. İşte o duygusal mektup...

25 Haziran 2005 yılında kanser yüzünden hayatını kaybeden Karadenizli sanatçı Kazım Koyuncu'nun o dönem nişanlısı Gönül Bozoğlu'na yazdığı hiçbir yerde yayınlanmamış son mektubu ortaya çıktı.

Kafa dergisi, Koyuncu'nun hastanede tedavi gördüğü sırada nişanlısına yazdığı mektuba ulaştı.



İŞTE O MEKTUP...

"Canım aşkım, meleğim... Sanki yanındaymışım gibi hayatını devam ettir bebeğim. Sana ulaşma arzusu beni dirençli yapıyor sevgilim. İyi olmam için bir koşul var; kendine iyi bakman, yemek Yemen ve sakin olman..."

1992 yılında henüz 21 yaşındayken arkadaşı Ali Elver ile 'Dinmeyen' adlı özgün müzik grubunu kurup profesyonel müzik hayatına başlayan Kazım Koyuncu'ya, 2004 yılında testis kanseri başlangıcı teşhisi konulmuştu. Daha sonra kanser tedavisi görmeye başlayan sanatçı, 33 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.



Usta sanatçı Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen tören sonrası onbinler tarafından Hopa'ya uğurlanmıştı.

Kazım Koyuncu kanserle mücadelesini şu sözlerle anlatmıştı:

"Duyarlı bir sanatçı olarak dertleri hissediyordum. Kanser de oldum artık. Ben kanserden çok korkan bir insandım. Kanserim ve korkmuyorum. Sadece beni sevenleri ve özgürlüğümü düşünüyorum. Ölüm küçük bir şey, ama hastalık sizin özgürlüğünüzü sınırlıyor"

Dizi müzikleriyle ünlendi

2001'de Viya! adlı ilk solo albümünü çıkardıktan sonra Kanal D televizyonunda yayınlanan popüler TV dizisi Gülbeyaz'ın müziklerini yapınca yurt çapında tanındı. Daha sonra Kemal Sahir Gürel ile birlikte Sultan Makamı adlı televizyon dizisinin müziklerini hazırladı.

Kazım Koyuncu "Müzisyenim, ondan sonra bir Karadenizliyim ama hepsinin ötesinde bir devrimciyim" demişti.

UNUTMA, UNUTTURMA!

Ukrayna'da 1986 yılında, Çernobil Nükleer Santrali'nde meydana gelen kaza bugüne kadar binlerce kişinin kanserden hayatını kaybetmesine neden oldu. ABD'li bilimadamları Çernobil facisı yaşandıktan sonra asıl etkisinin 15-19 yıl içinde görüleceğini ortaya koydu.

Çernobil nedeniyle tespit edilen tiroid kanseri vakası ise en az 2 bin. 20 yaşın altında maruz kalanların radyasyondan daha çok etkilendiği de bir gerçek. Dünyada en az 6.7 milyon kişi yüksek derecede radyasyona maruz kaldı.