Kızılcık Şerbeti, Kızıl Goncalar şimdi de İnci Taneleri! RTÜK'e şikayet...

Kızılcık Şerbeti, Kızıl Goncalar şimdi de İnci Taneleri! RTÜK'e şikayet...

Kızılcık Şerbeti, Kızıl Goncalar derken şimdi de İnci Taneleri dizisi hedef tahtasına oturtuldu. Bu kez de pavyon sahnesi ile gündem olan dizi için RTÜK'e şikayetçi olundu.

Daha çıkmadan fragmanı ile Türkiye'nin gündemine oturan ve Hazar Ergüçlü'nün pavyondaki dans performansı ile ilgi uyandıran İnci Taneleri'nin ilk bölümü yayınlandı.

ANKARA SEYMENLER KULÜBÜ DERNEĞİ DAVA AÇACAK

Yayınlandı yayınlanmasına ama, dizi, payvon sahneleri ile bir kesimin de tepkisini çekti. Ankara Seymenler Kulübü Derneği Genel Başkanı Şerafettin Demir, dizinin Ankara ve Ankara kültürünü yanlış yansıttığını öne sürerek, yapımcıya dava açacaklarını ve RTÜK'e başvuruda bulunduklarını açıkladı.

 

"GENÇ KIZLARI ÖZENDİRİYOR, ANKARA İÇİN UTANÇ"

Demir, pavyon görüntüleriyle dizi reklamı yapıldığını, ana karakterin fragmanda giydiği elbisenin bir internet sitesine koyulduğunu ve aynı gün tükendiğini söylerken, "Pavyon dansları kursu" açılmasına da tepki gösterdi. Demir, bu durumun genç kızları özendirdiğini ve Ankara için bir utanç olduğunu belirtti.

DİZİNİN YAYINDAN KALDIRILMASINI İSTİYORLAR

Durakmedya'ya konuşan ve dizinin yayından kaldırılması için harekete geçtiklerini belirten Demir, "Pavyon kültürü Ankara için övünülecek, ön plana çıkarılacak bir konu değildir. Hatta Ankara denilince akıllara pavyonun gelmesi bu başkentimiz Ankara için bir utançtır. Pavyonlar ahlaki düşüklüğün, kadın sömürüsünün, mafyalaşmanın, çürümüşlüğün merkezleridir. Dizilerle filmlerle ön plana çıkarıp allayıp pullayarak özendirecek başka şey bulamayan zihniyetler! Milli Mücadelenin merkezi olan Ankaramızın pavyon kültürü ile değil, bir ülkenin kurtuluşu ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli unsuru olan, Oğuz kültürünün bugünlere kadar gelmesine ve yaşanmasına vesile olan SEYMENLİK kültürü ile anılması için elimden geleni yapacağım. Dizinin yayından kaldırılması için kanuni haklarımızı arayacağım." ifadelerini kullandı.