''Kızım için ağırlaştırılmış müebbeti gözümü kırpmadan yatarım''

''Kızım için ağırlaştırılmış müebbeti gözümü kırpmadan yatarım''

Kanal D’nin yeni dizisi Kızlarım İçin ilk bölümüyle izleyiciyi ekrana kilitledi.

Dizinin 1. bölümünde evde yabancı bir adamla yakaladığı annesini öldüren genç kızın suçunu, babası rolündeki Fikret Kuşkan üstlendi. Nefesler tutuldu, gerçekler ne zaman ortaya çıkacak, olay örgüsü nasıl şekillenecek merak konusu oldu. Diziden yola çıkarak ünlü babalara soruldu: “Fikret Kuşkan’ın yerinde olsaydınız siz ne yapardınız?”

Okan Kurt

Baba olmanın ne olduğunu 04.02.2014’e kadar bilmiyordum. Kızımın doğduğu, onu dünya gözüyle gördüğüm an tüm dünya durdu. Gözlerim sadece onu ve çevresine saçtığı ışığı gördü. Baba olmak yemek yemekten, uyumaktan, gezmekten, arkadaşlardan, tüm sosyal hayattan, gerekirse canınızdan fedakarlık etmenizdir. Ben Fikret Kuşkan’ın yerinde olsam, ne mi yaparım? Kızım için gerekirse ağırlaştırılmış müebbeti gözümü kırpmadan yatarım!

Bora Gencer

Sanırım ben beş kız çocuğum varken cezaevine girmeyi tercih etmezdim.

Çılgın Sedat

Fikret Kuşkan bence doğru babayı oynuyor. Çünkü kendi adıma söylüyorum, bir babanın evlatları için yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Aynı durumda olsam herhalde ben de aynı şeyi yapardım.

Ferhat Göçer

 İki ucu keskin bıçak... Beş kızın var. Bir yanda bir tek kızının hayatını kurtarmak için hapse girmek, diğer yanda hapse girerek beş kızın hayatından uzaklaşmak ve onları yalnız bırakmak... Ben olsam hapse girip tek kızımı kurtarmak yerine beş kızımın da sorumluluğunu üstlenir, hapse giren kızımı kurtarmak için elimden geleni yapardım.
 
Fuat Güner

İyi baba olmak gerçekten zor iş. Velhasıl bu soru, çok kolay cevaplanacak bir soru değil. Tabii ki oğlum için fedakarlık yaparım, ancaaak... Evladım, kötü bir ruha teslim olmuş, ahlaki ve insani değerlerini yitirmiş, acımasız ve vicdansız biri haline gelmişse, “Onu ne kadar koruyabilirim” veya “Korumalı mıyım? Cezasını çekmesi ya da rehabilite edilmesi gerekmez mi?” gibi sorular ortaya çıkıyor. Suçun veya kabahatin derecesine göre ele almak daha doğru olur diye düşünüyorum. Özetle dizideki durumda kaza ile olan bir hadise var. Ben de oğlumu veya kızımı kurtarmak için suçu üstlenirdim. Ama dediğim gibi, her suçu değil...

Murat Evgin

 Hakikaten öyle çok seviyorsunuz ki çocuklarınızı, bazen kendinizi ateşe atabiliyorsunuz. “Kızlarım İçin”de bu durumun çarpıcı bir örneği var işte...

Özgür Ozan

Ben de aynısını yapardım. Umarım olmaz ama kalbimi vermem gerekse onu da veririm. Babalık fedakarlıktır, bunu yapamayacaksan baba olmayacaksın. Herkes baba olamaz. 

Ragıp Savaş

Ben de 11 yaşında bir kız çocuğu babasıyım. Babalık çok özel bir duygu. Zannediyorum ben de aynı şeyi yapardım.