Mankeni kaçırıp açık artırmaya çıkarmak istediler

Mankeni kaçırıp açık artırmaya çıkarmak istediler

İtalya'da film vaadiyle kandırılan ve buluştuğu iş adamları tarafından kaçırılan mankenin kimliği ve fotoğrafları ortaya çıktı.

 Genç kadının 20 Yaşındaki Chloe Ayling olduğu İngiliz basınına yansıdı. Genç kadın, yaşadıklarını İngiltere'nin çok satan gazetelerinden Daily Mail'e anlattı. 

Her şey Chloe’nin Milano’daki fotoğraf çekimi için bir manken ajansından teklif alması ve oradaki temsilcilerle görüşmeye gitmesiyle başladı. Toplantıda ketamine uyuşturucusu verilerek bayıltılan Chloe, kelepçelendi ve bir bavula koyularak karayoluyla Turin’e götürüldü.

Polonya asıllı İngiliz Lukasz Herba tarafından kaçırılan ve “seks hizmetleri” internet üzerinden 270.000 sterline satılmak için pazarlanan genç kadın 6 gün boyunca bir köy evinde hapis kaldığını söyledi. “Köy evinde hayatımın en kötü anlarını geçirdim. Her saniye, her dakika ve her saat hayatımdan endişe ettim” ifadesini kullandı. 

İngiltere’nin West Midlands bölgesinde yaşayan Herba’nın ise Black Death (Kara Ölüm) isimli online seks şebekesinin önemli bir figürü olduğu kaydedildi.

KETAMİN İLE UYUŞTURULDU

10 Temmuz’da Milano’ya giderek kendini fotoğrafçı olarak tanıtan Herba ile buluşan genç kadın, ertesi gün Herba’nın istediği adrese gitti. Burada sahte bir fotoğraf stüdyosu kuran Herba’nın maskeli ortakları genç kadına saldırdı ve atları sakinleştirmek için kullanılan ketamine maddesini kullandı. Baygın haldeki genç kadını soyan ve kelepçeleyen saldırganlar Chloe’yi bir bavula koyup Turin’deki bir köy evine götürdüler.Bavulda olduğunu fark ettiği anı anlatan Chloe, “Bavul içinde güçlükle nefes alıp verebiliyordum, ufak bir delik vardı” dedi. 

Daha sonra saldırganların fidye istediğini öğrenen Chloe, “Yakınlarımdan 270.000 sterlin fidye istediler ve eğer bu parayı vermezsem, beni Dark Web isimli internetin karanlık yüzünde açık artırmaya çıkaracaklarını söylediler” ifadesini kullandı. 

YANLIŞ KADINI KAÇIRMIŞLAR

İhbar üzerine yakalanan Herba, internete genç kadının yarı çıplak fotoğraflarını, yaşını, beden ölçülerini ve etnik kimliğini yüklediğini de itiraf etti. Chloe’nin serbest bırakılma hikayesi de oldukça ilginç bir şekilde gelişti. 

İtalyan polisi, suç şebekesinin ‘anneleri kaçırmayın’ kuralı olduğunu açıklarken Chloe’nin de 2 yaşında bir oğlu olduğunun öğrenilmesi sonrasında genç kadının serbest bırakıldığı kaydedildi. Polise konuşan Herba, “Yanlış kadını kaçırdığımızı fark edince patronum deliye döndü” dedi. 

Daily Mail’e konuşan Chloe, “Bana 5 yılda 15 milyon euro para kazandıklarını ve kaçırılan bütün kadınların da Arap ülkelerine satıldığını söyledi. Arapların satın aldıkları kadınlardan sıkıldıklarında kaplanlara yem yaptığını da söyleyerek beni korkuttular” dedi. 

Bu gelişmelerin ardından Herba’nın genç kadını Milano’daki İngiliz konsolosluğuna bıraktığı açıklanırken, bu sırada kadından fidye koparma umudunun devam ettiği kaydedildi. Öyle ki Herba, genç kadını özgürlüğüne bırakmadan önce, “Fotoğrafların ve her şeyin bizde. Eğer bunu birilerine anlatırsan seni öldürürüz. O yüzden bize 45.000 sterlin vereceksin” dedi.