Mercan'ın çağrısı: ‘Erkekliğin pervasız şiddetine karşı…’

Mercan'ın çağrısı: ‘Erkekliğin pervasız şiddetine karşı…’

Murat Şimşir isimli kişi tarafından darp edildiği gerekçesiyle şikâyetçi olduğu soruşturmanın davası 1.5 yıl sonra görülen Mercan, "Erkekliğin pervasız şiddetine karşı toplumun ve adaletin bir yanıtı olmalıdır" açıklamasında bulundu.

Yaşadığı şiddetin travmasını atlamadığını belirten sanatçı, "Ayrıca olayın üzerinden 1.5 yıl geçmesine rağmen travmayı psikolojik olarak da atlatabilmiş değilim.

Yaşamış olduğum bu korkunç olaydan sonra bu tip konularla alakalı olarak hukuk sisteminin daha hassas olmasını ve caydırıcı adil sonuçlar üretmesini, hukuksal sürecin acilen hıza kavuşmasını ve gereken cezanın verilmesini diliyorum" ifadesini kullandı.

‘TRAVMAYI ATLATAMADIM’

Mercan Şenel’in basın açıklaması şöyle:

Dava dosyası yeni oluşturulmuş olan vaka 1.5 yıl önce meydana gelmiştir. Yaşanan olay ertesi adli tıp raporu alınmış ve şikâyette bulunulmuştur. Hâlihazırda sağ kulağımda kalıcı duyu kaybı ve almış olduığum sert darbelerden dolayı orta kulaktaki kristallerin yerinden oynamasıyla  vertigom oluşmuştur.

Ayrıca olayın üzerinden 1.5 yıl geçmesine rağmen travmayı psikolojik olarak da atlatabilmiş değilim.

Yaşamış olduğum bu korkunç olaydan sonra bu tip konularla alakalı olarak hukuk sisteminin daha hassas olmasını ve caydırıcı adil sonuçlar üretmesini, hukuksal sürecin acilen hıza kavuşmasını ve gereken cezanın verilmesini diliyorum.

Konunun basına yansıyan şekilde oyuncu Murat Cemcir ile hiçbir ilgisi yoktur. Bir soyisim benzeşmesinden dolayı bu şekilde haber yapılmış. Bahsi geçen şahıs Murat Şimşir'dir.

Şiddetin her türlüsüne maruz kalan ve saldırganlığı örtbas etmeye yönlendirilen tüm kadınları bu vesileyle ses çıkarmaya davet ediyorum.

Erkekliğin pervasız şiddetine karşı toplumun ve adaletin bir yanıtı olmalıdır.

Saygılarımla,

Mercan Şenel