NBA yıldızının 'Seni serseri' tweeti Trump'ın tüm tweet'lerini geride bıraktı

NBA yıldızının 'Seni serseri' tweeti Trump'ın tüm tweet'lerini geride bıraktı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ülkedeki ayrımcılığı protesto etmek için milli marş sırasında diz çöken sporculara karşı tepkisiyle başlayan tartışma devam ediyor. LeBron'un Trump'a Twitter'da verdiği 'Seni serseri' ifadesiyle başlayan yanıtı, Trump'ın şu ana kadar attığı tüm tweet'lerden daha fazla paylaşıldı.

Sık sık sosyal medyada ne kadar popüler olduğuyla övünen Donald Trump'a karşı son tartışmada en çok konuşulan yanıtı veren LeBron James'in "Seni serseri" diye başlayan tweet'i Trump'ın sosyal medya tarihinde bugüne kadar attığı tüm tweet'lerden daha fazla paylaşıldı.
Trump NBA ligi takımlarından Golden State Warriors'ın yıldızı Stephen Curry'nin geçen sezonki şampiyonluğun ardından takımıyla birlikte Beyaz Saray'a yapacağı ziyaret için davetini Curry'nin açıklamaları nedeniyle geri çektiğini duyurmuştu.

Bunun üzerine LeBron mesajında "Seni serseri, Stephen Curry zaten gelmeyeceğini söylemişti. Yani ortada davet falan yok. Beyaz Saray'ı ziyaret etmek sen oraya gelene kadar bir onurdu" diye yazmıştı.

Slate'in haberine göre Twitter'da 38.5 milyon takipçisi olan LeBron James'in tweet'i an itibarıyla 649.000'den fazla kez retweet'lendi.

​Bu sayı, 39.2 milyon takipçisi olan Trump'ın bugüne kadarki en popüler tweet'i olan ve seçim zaferini kutladığı "Bugün Amerika'yı yeniden harika yapıyoruz" tweet'ini ikiye katladı.
Trump'ın bu tweet'i 335 bin 657 kez retweet edilmişti.

Trump'ın James'in kendisine yanıt vermesine neden olan "Beyaz Saray'a gitmek şampiyon takımlar için büyük bir onur kabul edilir. Stephen Curry tereddüt içindeyse davet de geri çekilmiştir" tweet'i ise 64.043 kez retweet edildi.

'DİZ ÇÖKMENİN IRKLA BİR İLGİSİ YOK'

ABD ulusal futbol ligi NFL'de de bazı oyuncular siyahlara yönelik polis şiddetini protesto etmek için maçlar öncesinde ulusal marş çalınırken ayağa kalmamış, diz üstüne çökerek veya yumruklarını havaya kaldırarak protesto etmişti.

Eylemleri 'bayrağa saygısızlık' olarak niteleyen ve bu oyuncuların takımlarından kovulmaları gerektiğini öne süren yorumları daha önce tepki çeken Trump son tweetleriyle tartışmayı sürdürdü.

​ABD Başkanı "​Dünkü maçta birçok kişi diz üstüne çöken oyuncuları (ki az sayıdaydı) yuhaladı. Bunlar bayrağımıza saygı gösterilmesini isteyen taraftarlar. Diz çökmenin ırkla bir ilgisi yok. Bu ülkemize, bayrağımıza ve ulusal marşımıza saygı ile alakalı. NFL buna saygı göstermeli" ifadelerini kullandı.