'Oysa bana babalık yapmıştı'

'Oysa bana babalık yapmıştı'

Jennifer Lawrence, son dönemde taciz ve tecavüz skandallarıyla Hollywood’u sallayan Harvey Weinstein hakkında konuştu.

Weinstein ile birlikte pek çok projede yer aldığını anlatan Lawrence, “Onu 20 yaşımdan beri tanıyorum. Bana babalık yaptı ve şimdi tecavüzle suçlanıyor. Onu tanıdığımı sanıyordum, yanılmışım. Harvey’in böyle bir insan olduğunu bilmiyordum” dedi.

Bir dizi ya da film setinde ya da konser sahnesinde herkes çekilip ışıklar sönünce neler oluyor dersiniz? Özellikle de son dönemde birbirini ardına ortaya atılan iddialara göre birçok sette "ışıklar kararınca" taciz olayları başlıyor.

Genellikle de olaylar meydana geldiği sıralarda kimse bunları anlatmayı tercih etmiyor. Ama gün gelip de kariyer kaygısı artık gerilerle kalınca ünlüler birer birer başlarına geleni anlatmaya başlıyorlar. Durum böyle olunca da ortalık hiç akla gelmeyen ünlüler hakkında ileri sürülen taciz iddialarından geçilmiyor. Son dönemde Harvel Weinstein ile başlayıp Kevin Spacey, Brett Ratner, hatta Dustin Hoffman'a kadar uzanan iddiaların bunun en son örnekleri. 

İşte daha önce ünlü ya da az ünlü oyuncu ve modeller tarafından "beni taciz etti" diye suçlanan hatta bazıları bu yüzden ceza alan ünlüler. 

İyi bir aile babasını canlandırdığı 7th Heaven adlı diziyle ünlenen aktör Stephen Collins,hakkında ortaya atılan taciz iddialarıyla herkesi çok şaşırtmıştı.Collins'in bir terapi seansı sırasında yapıldığı ileri sürülen ses kaydında konuyla ilgili tüm ayrıntıları itiraf ettiği de öne sürüldü.Stephen Collins ise tüm bu iddialara eski eşinin kendisinden intikam almaya çalıştığını söyleyerek yanıt verdi.

Bugüne kadar Barack Obama, Kate Moss, Madonna, Miley Cyrus gibi dünyaca ünlü isimlerle çalışan ABD’li fotoğrafçı Terry Richardson hakkında taciz iddiası ortaya atıldı. 

İngiliz model Emma Appleton tarafından ortaya atılan iddiaya göre, ünlü fotoğrafçı kendisine bir mesaj göndererek Vogue dergisi çekimlerinde yer vermek için cinsel ilişkide bulunmayı teklif etti.Model Appleton, fotoğrafçının kendisine gönderdiği mesajın ekran görüntüsünü Instagram ve Twitter hesaplarından paylaştı.Richardson ise iddiaları reddetti ve mesajı kendisinin göndermediğini söyledi. Appleton’ın sosyal medyada paylaştığı mesaj kısa sürede pek çok yorum aldı. Ancak sonrasında Appleton mesajı sildi ve menajeri tarafından mesajın Richardson’a ait olmadığı açıklandı.Ancak olaylar bununla sınırlı kalmadı. Jamie Peck, Liskula Cohen ve Rie Rasmussen, fotoğrafçı tarafından tacize edildiklerini ileri sürdüler. Richardson ise tüm bu iddiaları yalanladı.

Yıllardır ağabeyi Ben Affleck'in gölgesinde kalan Casey Affleck Manchester By The Sea adlı filmle en iyi erkek oyuncu dalında Altın Küre ödülü kazanan kardeş Affleck, aralarında Oscar'ın da bulunduğu birçok ödül kazandı. Ama bu başarılarının keyfini tam olarak yaşayamadı. Bunun nedeni de hakkında ortaya atılan taciz iddialarıydı.
41 yaşındaki Casey Affleck'in bir filminde görüntü yönetmeni olarak çalışan Magdalena Gorka, aktörün kendisine cinsel tacizde bulunduğunu ileri sürüp 2 milyon dolar tazminat talebiyle dava açmıştı. İşte Affleck'in geçmişindeki bu karanlık sayfalar yeniden gündeme geldi.Casey Affleck'in yönettiği I's Still Here adlı filmin hem yapımcılarından biri olan hem de görüntü yönetmenliğini üstlenen Gorka, bir gece uyandığında aktörü yatakta yanında yatan durumda bulduğunu iddia etti.Casey Affleck, yakın arkadaşı olan aktör Joaquin Phoneix'in kardeşi Summer ile 2006 yılında evlendi. İki çocukları olan çift, 2015'te boşandı.

2009 yılında İsviçre'de bir festivale katılan Roman Polanski'in başına kendisinin bile hesap edemediği bir olay geldi. 

Sinema tarihine unutulmaz filmler armağan eden usta yönetmen Roman Polanski, bundan tam 30 yıl önce işlediği bir suç yüzünden tutuklanmaştı. Üstelik Polanski'nin işlediği öyle fikir suçu falan değil, düpedüz adli bir suçtu: 40'lı yaşlarının başındayken henüz 13 yaşında olan Samantha Geimer'e tecavüz etmişti.O sıralar 13 yaşında olan Cezası kesinleşmeden ABD'den Fransa'ya kaçan Polanski böylece cezaevine girmekten de kurtulmuştu. Ama geçici bir süre için elbette. Polanski tüm bu olup bitenlerin sonucuhda ev hapsi cezasına çarptırıldı.

John Travolta da hakkında taciz iddiası ortaya atılan ünlülerden. Üstelik aktörün kadınları değil erkekleri taciz ettiği ileri sürüldü. 

2012 ylında bir masöz Travolta'nın tam masaj sırasında bornozunu açıp cinsel organını kendisine gösterdiğini ileri sürdü.Travolta’nın sözcüsü, masörün ortaya attığı iddiaları yalanlayarak “Grease”in ünlü aktörünün olayın olduğu söylenen tarihte evinin bulunduğu Los Angeles şehrinde bile olmadığını belirtti.Travolta daha sonra da bir yolcu gemisi çalışanı Travolta'nın çırılçıplak halde gelip kendisine sarıldığını ileri sürdü. Her iki olay da yargıya taşındı. İkisinde de Travolta adını temize çıkardı.