Şarkıcının silah çetesi çökertildi!

Şarkıcının silah çetesi çökertildi!

Silah kaçakçılığından yakalanan şarkıcı Günter Bayraktar'la bağlantılı çete çökertildi. Operasyonda 22 şüpheli yakalandı, çok sayıda tüfek ve silah ele geçirildi.

Operasyonu, İstanbul Emniyeti’ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gerçekleştirdi. Operasyona giden süreç 10 ay önce başladı. Organize Polisi, silah kaçakçılığı yapan bir şebeke belirledi. Şebeke teknik ve fiziki takiplerin yöntemiyle izlemeye alındı. 

Araştırmalarda, şarkıcı Günter Bayraktar’ın çete üyesi olduğu ve kuryelik yaptığı anlaşıldı. Bayraktar geçtiğimiz Nisan ayında silah transferi sırasında Silivri’de gözaltına alındı. Şarkıcının evindeki aramada adeta cephanelik ele geçirildi. Polis, operasyon açığa çıkmasın diye baskın yol uygulaması olarak yansıttı.

22 ŞÜPHELİ BELİRLENDİ

Günter Bayraktar Emniyet’teki işlemlerin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanırken, Organize Polisi’nin çalışmaları devam etti. Ara operasyon sonrası 6 aydır sürdürülen sıkı takiplerle 22 şüpheli belirlendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından operasyon kararı alındı.

11 İLDE OPERASYON

Organize Polisi, ve Özel Hareket Şube Müdürlüğü 5 gün önce İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Gaziantep, Çorum, Ankara, Trabzon, Bursa, Mersin, Konya ve Giresun’da zamanlı baskın düzenledi. Eş zamanlı olarak adreslere giren ekipler, 22 şüpheliyi de gözaltına aldı. Aramalarda ise 80 tabanca, 22 tüfek, parça halinde 5 tabanca, 5 susturucu, 84 namlu, 193 silah parçası, 2 pointer (işaretleyici) ve ele geçirildi. Yakalanan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Şüphliler işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.