Serdar Ortaç’ın şarkısı yine ‘çalıntı’ çıktı iddiası

Serdar Ortaç’ın şarkısı yine ‘çalıntı’ çıktı iddiası

Ünlü popçu Serdar Ortaç hakkında skandal bir iddia ortaya atıldı. Serdar Ortaç'ın Kürtçe rock yapan Koma Wetan grubunun 1978'de yaptığı “Cahiltî” parçasını çalıp Türkçeleştirerek 1999’da “Cahil” parçası olarak albümüne koyduğu iddia edildi.

Serdar Ortaç’ın ünlü Kürt rock müzik grubu Koma Wetan’ın 1978’de yayımlanan albümündeki “Cahiltî” parçasını çalıp Türkçeleştirerek 1999’da “Cahil” parçası olarak albümüne koyduğu iddia edildi. Konunun sosyal medyada gündeme gelmesi üzerine Ortaç, Twitter hesabını korumaya aldı.

Twitter’da Kürt müziği üzerine paylaşımlarıyla bilinen @eyalet_lordu isimli sosyal medya kullanıcısı, Serdar Ortaç’ın ünlü Kürt rock müzik grubu Koma Wetan’ın 1978’de yayımlanan albümündeki “Cahiltî” parçasını çalıp Türkçeleştirerek 1999’da “Cahil” parçası olarak albümüne koyduğunu iddia etti.

Ortaç’ın eseri izinsiz ve telifsiz alarak Türkçeleştirip albümüne koyduğunu belirten @eyalet_lordu, durumun hikayesini ise şöyle anlattı:

Onuncu yıl marşını okuyarak ‘bu vatan bizim, ellerin değil’ (Ahmet Kaya’nın linç edildiği ödül töreni) dediğin bir dönemde, ne tesadüf ki aynı yıl vatani görevini yapmamak için ‘askerlikten kısmen veya tamamen kurtulmak için hile yapmak’ suçundan 54 gün Mamak Askeri Cezaevi’nde kaldın. O dönem koğuş arkadaşın Kadir Sadık sana Koma Wetan’ın kasetini dinletiyor. Sen de hapisten çıkınca kaset yapıp bu şarkıyı okuyorsun. Bu şarkının çalıntı olduğunu fark eden Kom müzik, kasetini çıkaran Emre Plak ile görüşme yapıyor. Sen de kabullenip Koma Wetan’dan aldığını itiraf edip maddi olarak her türlü tazminatı ödemeyi kabulleniyorsun. Ama nedense Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’ne (MESAM) gidip bu şarkıyı anonim olarak kayıt ettiriyorsun. Ve her türlü görüşmeye kapıları kapatıp bu hırsızlığın üstünü örteceğini sanıyorsun. Yanılıyorsun Serdar…

@eyalet_lordu’nun paylaşımlarından sonra birçok kullanıcı da mesajları ile Serdar Ortaç’ın hesabını etiketleyerek tepkilerini dile getirdi.

Bunun üzerine Ortaç, 1 milyon 170 bin takipçisi bulunan adresini korumaya aldı.

SERDAR ORTAÇ HAKKINDA BU İDDİALAR İLK DEĞİL

Daha önce ‘Sor’ ve 'Beni Unut’ adlı şarkılarıyla adı birçok kez çalıntı haberleriyle anılan Ortaç’ albümü ‘Gıybet’de de çalıntı parça olduğu konuşulmuştu! Serdar Ortaç'ın ‘Sultan’ şarkısının Mike Diamondz’a ait olan La Onda (LLP Remix)’yla benzerlik taşıdığı ortaya çıkmıştı.

BİREBİR!

Aranjörlüğünü Emrah İş ile Nurettin Çolak’ın üstlendiği eserin La Onda’la aynı melodiye sahip olduğu gözlemlenmişti. ‘Sultan’ adlı şarkının girişi ve 19. saniyesinden itibaren La Onda’nın giriş bölümü ve 38. saniyesinden itibaren aranjesinin ve ana melodisinin bire bir aynı olduğu dikkatlerden kaçmamıştı.