Kızının gözünden Behçet Necatigil

Kızının gözünden Behçet Necatigil

Buca Belediyesi’nin Öğretmenler Günü’nde Babalar ve Kızları kuşağının konuğu Türk şiirinin en büyük ustalarından Behçet Necatigil’in yazar ve çevirmen kızı Ayşe Sarısayın oldu.

 Sarısayın, şairliğin yanında uzun yıllar edebiyat öğretmenliği yapan babasının bilinmedik yanlarını ve hatıralarını sevgi dolu bir üslupla Bucalılarla paylaştıÜnlü yazar ve çevirmen Ayşe Sarısayın, Buca Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen ve Bucalıların yoğun ilgi
gösterdiği söyleşi sonrası kendisinin ve babası Behçet Necatigil’in unutulmaz eserlerini sevenleri için imzaladı.

Edebiyatımızda “evler şairi” olarak tanınan ünlü şair Behçet Necatigil, kızı yazar çevirmen Ayşe Sarısayın’ın anlatımıyla Buca Belediyesi ‘Babalar ve Kızları’ kuşağının bu ayki konuğu oldu. Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi (Bbksm)’de gazeteci – yazar Mazlum Vesek moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşi ve imza gününe çok sayıda Necatigil hayranı katıldı. Yazar ve çevirmen Ayşe Sarısayın, babası Behçet Necatigil’in anılarını ve çalışmalarını dinleyicilerle paylaştı.

Türk şiirinin büyük ustası Behçet Necatigil’in toplumcu gerçekçi bir sanat anlayışıyla yazdığı, bireysel, psikolojik ve metafizik temaları işlediği şiirlerini ve bir baba olarak kendisiyle paylaşımlarını keyifli sohbetiyle aktaran yazar Ayşe Sarısayın, “Daracık bir odada çalışmaktan hoşlanan, düzenli, titiz, mütevazı, sözcük toplayan, yazılı kağıtları biriktiren bir büyük şairdi babam. Bizlere hep Cimbil adında bir farenin masallarını anlatırdı” sözleriyle babasına özlemini dile getirdi.

Sarısayın, keyifli söyleşinin ardından babası Behçet Necatigil’in Solgun bir gül oluyor dokununca, Naima ve Eski Sokak isimli eserlerini kitapseverler için imzaladı.