Türkiye'de yeni yıl coşkusu!

Türkiye'de yeni yıl coşkusu!

Yasaklara ve uyarılara rağmen vatandaşlar Türkiye'nin dört bir yanında yeni yıl eğlencesini sokağa taşıdı. Belediye tarafından düzenlenen konserlerle yeni yılı meydanda kutlayan tek kent İzmir oldu. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bir çok merkezde resmi kutlamalara izin verilmedi.

Taksim meydanı 

Resmi kutlamaların bir çok ilçede yasak olduğu İstanbul, yeni yıla coşkuyla girdi. Alınan güvenlik önlemleriyle dikkat çeken Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi her yıl olduğu gibi yine kutlamaların ilk adresi oldu.

Taksim Meydanı, geçen yıla göre bu yıl daha kalabalıktı. 2018’e girilmesiyle kalabalığın coşkusu arttı. Meydandakilerin kimi halay çekti, kimi ise yanında arkadaşına sarıldı. 2018’e girilmesiyle kalabalıktaki bazı kişiler de meşale yaktı. Fotoğraf çekip o anları ölümsüzleştirme çabası da vardı.

İSTİKLAL’DE İNSAN SELİ

İstiklal Caddesi’nde adeta insan seli yaşandı. Taksim’de yılbaşı kutlaması yapılmamasına rağmen meydanda ve İstiklal Caddesi’ndeki hareketlilik dikkat çekti. Yeni yıla Taksim’de girmek isteyenler, İstiklal Caddesi’ne adeta akın etti. Kalabalık nedeniyle insanlar caddede ilerlemekte güçlük çekti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise herhangi olaya karşı denetimlerini gece boyunca sürdürdü.

REİNA KATLİAMINDA HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

Geçtiğimiz yıl başı gecesi  Ortaköy’deki ünlü eğlence mekanı Reina’ya düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybeden 39 kişi için anma töreni düzenlendi. Törene Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, saldırıda vatandaşları ölen yabancı ülke konsolosları ile saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.  Katliamın gerçekleştiği Reina’nın girişinde yapılan tören saat 13.00’de başladı. Ölenler için saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Ölenlerin fotoğraflarının yer aldığı Reina’nın kapı girişine karanfiller ve çelenkler bırakıldı.

3 SEMAVİ DİNDE EDİLEN DUALAR

Terör saldırısında hayatını kaybeden 39 kişi, 3 semavi dinde edilen dualarla anıldı. Müslüman, Hristiyan ve Yahudi din adamları ayrı ayrı dualar okudular. Kanada, Mısır, Avusturya ve Filistin Başkonsolosları da saldırının gerçekleştiği yere çelenk bıraktı.

YENİ YILA KÖPRÜ ÜZERİNDE GİRDİLER

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yeni yıla girenler, renkli görüntüler oluşturdu. 2017’nin son dakikalarında araçlarını köprü üzerinde durduranlar yeni yıla Avrupa ile Asya’nın ortasında girdi. Köprüde görevli trafik polisleri de vatandaşları uyardı. Emniyet güçlerinin uyarıları üzerine kutlamaları kısa süren sürücüler, araçlarına binerek köprüden ayrıldı.

ORTAKÖY’DE YENİ YIL KUTLAMALARI

Ortaköy Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi, yeni yıla coşkulu girdi. Ortaköy Sahil’de çok sayıda turist de yeni yılı kutladı. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, sahile inen herkes tek tek arandı. Saatler 00:00’a yaklaştığında hep bir ağızdan geri sayım yapıldı. Birçok kişi, cep telefonlarıyla o anları kaydetti. Denizde de teknelerden havai fişekler atıldı. İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da Ortaköy’e gelerek güvenlik tedbirlerini yerinde inceledi.

KADIKÖY’DE DAVULLU ZURNALI KUTLAMA

Kadıköy

Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 2018’e coşkuyla girildi. Caddeye gelenler davul zurna oynadı. Yeni yıla girilmesinin ardından vatandaşlar dilek feneri yaktı. Kutlamalar nedeniyle cadde üzerinde yoğun trafik oluştu. Bazı sürücüler ise yeni yıla girerken araçtan inerek oyun havası çalıp cadde üzerinde oynadılar. Polis kutlamalar nedeniyle cadde üzerinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

GALATA’DA 00.00’DA ŞAMPANYALAR PATLADI

2018 yılına Galata Köprüsü’nde girmek isteyenler saatler 00.00’ı gösterdiğinde köprü üzerinde şampanya patlatıp havai fişek gösterilerini izledi. Yılbaşını Haliç manzarası eşliğinde kutlamak isteyenler Galata Köprüsü’ne geldi. Saatler 00.00’ı gösterdiğinde ise vatandaşlar araçlardan inerek havai fişek gösterilerini izledi. Vatandaşlar köprü üzerinde o anları ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekti. Yeni yılı köprü üzerinde karşılayanlar huzur, mutluluk ve sağlık dolu yeni yıl dileğinde bulundu.

ŞİŞLİ’DE GELENEK BOZULMADI

2018 yılına girerken en farklı yılbaşı kutlamalarından biri de Şişli, Kurtuluş’ta yaşandı. Yıllardır devam eden geleneğin bu yılda bozulmadığı görüldü. Yeni yıla girmeye sayılı dakikalar kala evlerinin pencerelerine çıkan Kurtuluş Mahallesi sakinleri ellerine aldıkları tencere, kepçe ve tavaları birbirlerine vurarak geri sayıma başladı. Kurtuluşlular saatler 00.00’ı gösterdiğinde ise camlardan şişe,bardak ve tabak fırlatarak 2018’e girdiler.

NİŞANTAŞI BU SENE BOŞ KALDI

Yılbaşı kutlamalarının her sene coşkuyla geçtiği Nişantaşı bu sene boş kaldı. Araç trafiğine kapatılan Nişantaşı’nda yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

PALANDÖKEN’DE YENİ YIL COŞKUSU

Kış turizminin gözde mekanlarından Palandöken’de tatilciler, yeni yıla çoşku ile girdi. Tatilciler, hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye varan soğuk ve lapa lapa yağan karda coşku ile girdi.

İZMİR’DE YENİ YIL COŞKUSU

İzmirliler, 2018’e Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan Mirkelam ve Kargo grubunun konseriyle girdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği konseri izleyen yüzlerce İzmirli şarkılara eşlik etti. Keyifli bir akşam geçiren vatandaşlar konserin ardından saat 00.00’da başlayan havai fişek gösterisini izledi. Gökyüzüne dilek balonları bırakan vatandaşlar yeni yıldan sağlık, huzur ve mutluluklar beklediğini belirtti. Öte yandan polis, denizden polis botu ve havadan polis helikopteriyle güvenlik önlemi aldı. Kordon’da düzenlenen etkinliklerin sona ermesinin ardından vatandaşlar dağıldı.

MALATYA’DA YILBAŞI KUTLAMALARI COŞKULU GEÇTİ

Malatya’da eğlence merkezlerinde düzenlenen yılbaşı kutlamaları, vatandaşların katılımıyla coşkulu kutlandı. Kent merkezinde ise, polisler tarafından denetim yapıldı.

ADANALILAR YILBAŞINI BURCU GÜNEŞ İLE KUTLADI

Adana’da yağmurlu hava ve güvenlik önlemleri nedeniyle yılbaşı kutlamaları eğlence mekanlarında yapıldı. Sheraton Otel’de sahneye çıkan Burcu Güneş hayranlarını coşturdu.

ERCİYES’TE MEŞALELİ YENİ YIL KUTLAMASI

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes kayak merkezi, yeni yılda kayak severlerin adresi oldu. Erciyes’te meşaleli ve havai fişekli kayak gösterisi yapıldı.

2018'İ DENİZDE KARŞILADILAR

Antalya'da bir grup vatandaş, 2018 yılını Konyaaltı Sahili'nde denize girerek karşıladı. Antalya’da kendilerine ‘Yaz kış denize girenler’ adını veren ve aralarında öğretmen, mühendis, işadamları ile farklı mesleklerden yaklaşık 20 kişinin bulunduğu grup, 2018 yılını denize girerek karşıladı. Konyaaltı Sahili varyantlarına gelen grup üyeleri ısınmak için sahilde ateş yakıp dans etti. Saat 23.55'i gösterdiğinde grup üyeleri hep birlikte denize girdi. Soğuk havaya aldırış etmeden denize giren grup üyeleri yüzerek keyif sürdü.

İRANLILAR VAN’DA GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

İran’daki olaylar devam ederken, yılbaşı için Van’a gelen İranlılar, kiraladıkları bir eğlence merkezinde gönüllerince eğlenip, yeni yıla dans ederek girdiler.  Son yıllarda İranlı turistlerin gözde tatil yeri haline gelen ve bir süre önce İran Dişişleri Bakanlığı’nın Türkiye için yayınladığı seyahat uyarısı, İranlıların Van sevdasını engelleyemedi. Bu yılbaşında da Van’ın eğlence mekanları dolup taştı. Gündüz kentin cadde ve sokaklarında alışveriş yaparak esnafın yüzünü güldüren İranlılar, yılbaşına eğlenerek ve dans ederek girdi. İranlılar Van’da, kiraladıkları mekanlarda eğlenmeyi tercih etti. İran’daki olaylara aldırış etmeden gönüllerince eğlenen İranlılar, yeni yılın ülkeleri için mutluluk ve huzur getirmesini diledi.

ULUDAĞ’DA EKSİ 14 DERECEDE YENİ YILA GİRDİLER

Kış turizminin en önemli merkezlerinden olan Uludağ’da ziyaretçiler yeni yıla coşkuyla girdi. Sarıalan Ormanlar Köşkü mevkiinde düzenlenen partide yeniyıl geri sayımı eksi 14 derecede, 83 santimetre karın üzerinde danslarla yapıldı.

MARMARİS’TE 15 BİN KİŞİ YILBAŞINI SOKAKTA KUTLADI

Muğla'nın Marmaris İlçe Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda düzenlenen yeni yıl kutlamalarına soğuk havaya rağmen yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Yılbaşının ilk saniyelerinde atılan 500 havai fişek gösterisi hayran bıraktırdı.