HDP'li Ayhan Bilgen: Bu iktidar ülkeyi OHAL’siz yönetemez hale geldi

HDP'li Ayhan Bilgen: Bu iktidar ülkeyi OHAL’siz yönetemez hale geldi

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen partisinin grup toplantısında konuştu.

Bilgen "OHAL demek hukuksuzluk demektir" derken AKP iktidarına yüklendi. İşte Bilgen'in konuşmasından satırbaşları: 

Bu karanlıktan mutlaka kurtulacağız. Ama bunun tek yolu omuz omuza mücadeleden geçiyor. Ağrı'da hem bizim hem de AKP'nin seçim kongresi yapılacak. Defalarca yönetimlerimize sorun çıkarılıyor. Ama AKP ile kongre tarihimiz aynı güne denk geldiği için HDP kongresi 1 hafta ertelendi.

Türkiye sivil görünümlü bir başka vesayet ile karşı karşıya. İktidar bu ülkeyi OHAL'siz yönetemez duruma geldi. Ama Türkiye'de kendini muhalefet safında görenler, OHAL şartlarında nasıl hukuki düzen kurulamazsa, bu şartlarda demokratik bir seçimin olmayacağını görmeli. Herkes yüksek sesle bunu dinlendirmeli.

İşinden atılmış 37 kişi canına kıydı. Bir ülke için bundan daha büyük bir utanç olamaz. Canına kıyanlar olduğu gibi umudunu insan kaçakçılarına bırakıp hayatını kaybedenler de var. Savunma kalemlerinin büyümesi savunma ile ilgili değil. Başka ülkelere rüşvet niteliğindeki silah alımıdır.

OHAL'de 110 binin üzerinde insan işinden atıldı. Eğer OHAL toplum güvenliği ile ilgili olsaydı IŞİD Ankara'nın göbeğinde okul açmazdı. AİHM'de önümüzdeki günlerde dönem referandum ile ilgili karar çıkacak.

28 KHK çıktı. Bunlardan sadece 5 tanesi meclis gündemine geldi. Çünkü OHAL'de oldu bitti ile yönetmeyi seviyorlar. OHAL güvenlik sağlıyor olsaydı Ankara'nın göbeğinde IŞİD okul açmaz, Malatya'da Alevilerin evleri işaretlenmezdi.

HDP yarınlara dair hayal satmıyor. HDP geçmişle nostalji yaparak kendisini kandırmıyor. HDP, bir şey yapılacaksa bugün yapılması gerektiğini biliyor. Bu karanlıktan mutlaka kurtulacağız ama bunun biricik yolu, dayanışma, omuz omuza mücadeledir.