Vatanım Sensin dizisinin yıldızı, Yeşilçam emekçisi çıktı!

Vatanım Sensin dizisinin yıldızı, Yeşilçam emekçisi çıktı!

Şimdilerde büyük bir beğeniyle izlediğimiz dizinin oyuncusu, 1978 tarihli 'İbo ile Güllüşah' filminde önemli bir rolde boy göstermiş.

Başrollerinde Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’i izlediğimiz Vatanım Sensin dizisinin kadrosu son derece usta isimlerle dolu… Bu isimlerden birinin yıllar önce Kemal Sunal ve Gülşah Soydan’ın başrolünde oynadığı 1978 tarihli ‘İbo ile Güllüşah’ filminde oynadığını biliyor muydunuz? 1978 tarihli Atıf Yılmaz filmi ‘İbo ile Güllüşah’ta, Gülşah’ın annesini canlandıran isim şuan Vatanım Sensin dizisinin kadrosunda boy gösteriyor.

O İSİM CELİLE TOYON…

‘İbo ile Güllüşah’ filminde gözü yaşlı anne olarak akıllarımıza kazınan o isim şimdilerde Vatanım Sensin dizisinde oynayan Celile Toyon’dan başkası değil. Vatanım Sensin’de Binbaşı Cevdet’in annesi olarak çok iyi tanıdığımız Hasibe ana tam bir Osmanlı kadını rolünde. Dizide ‘Hasibe’ karakterini usta oyuncu Celile Toyon 1944 yılında İstanbul’da doğdu, konservatuvar eğitimini tiyatro bölümünde tamamladı. Halen İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda sahne alan oyuncu, 70’li yıllarda sinema dünyasına adım attı.