'Zombi adam' Rick Genest yaşamını yitirdi!

'Zombi adam' Rick Genest yaşamını yitirdi!

Amerika'da "Zombi Adam" lakabıyla bilinen ve Lady Gaga'nın klibinde de rol alan model Rick Genest 32 yaşında yaşamına son verdi.

Lady Gaga'nın Born This Way videosuyla tanınan Rick Genest yaşamına son verdi. Genest'in vücudu baştan aşağı ayağa dövmelerle kaplıydı. 32 yaşındaki modelin cansız bedeni, Çarşamba günü Kanada'nın Montreal kentindeki Plateau-Mont-Royal mahallesinde dairesinde bulundu.

Lady Gaga, Rick'in ölümü hakkında "yıkıcı olmanın ötesinde" diye konuştu. 7 Ağustos'ta 33. doğum gününü kutlayacak olan Kanadalı model, henüz 16 yaşındayken ilk dövmesini yaptırmış ve 19 yaşındayken tüm vücudunu dövmelerle kaplatmıştı. Lady Gaga'nın stilisti tarafından fark edildikten sonra, şarkıcının videosunda yer alan model, klip sayesinde şöhreti yakalamıştı. Rick Genest , moda dünyasının seçkin markalarının yanı sıra GQ ve Vogue gibi dergiler için birçok kez modellik yapmıştı.

Lady Gaga, olay üzerine sosyal medyada zihinsel sağlık konusunda daha iyi bilinçlenmek için bir çağrı yaptı. Lady Gaga, Twitter'a şöyle yazdı: "Zombi Çocuk Rick Genest 'ın intiharı çok yıkıcı. Ruh sağlığını ön plana çıkarmalı ve hakkında konuşamadığımız konuları silmek için çalışmalıyız."

Beyin tümörüyle yaşıyordu
Gerçek adı Stefani Germanotta olan 32 yaşındaki Gaga, "Eğer acı çekiyorsanız, bugün bir arkadaşınızı veya ailenizi arayın. Birbirimizi kurtarmalıyız" diye yazdı. Rick'e 15 yaşındayken bir beyin tümörüne sahip olduğu, bu hastalığın ölümcül olabileceği ya da bir vücut bozukluğu bırakılabileceği söylenmişti. Genest, 2016'da Mirror gazetesine "Bu beni ölüm korkusuyla ilgili hastalıklı bir hale getirdi." diye konuşmuştu. Takma adı "Zombi"nin ise, arkadaşı tarafından kendisine verildiğini söylemişti. Rick Genest , ayrıca vücudundaki 176 dövmesiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na da girmişti.