S. Ersu Hızır

S. Ersu Hızır

Meclis'ten izlenimler

Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşülmekte olan Anayasa görüşmelerinde bir haftayı tamamladık. AKP - MHP nin ortak hazırladığı önergede ilk 10 madde görüşülerek kabul edildi.

 

Hükümet planladığı şekilde her gün üç maddeyi görüşüp oylama bitinceye kadar genel kurul çalışmalarını devam ettiriyor. Görüşmelerin birinci türünün önümüzdeki hafta tamamlanması bekleniyor. Sonuç ne olur iktidar partiside muhalefet partisi yöneticileride sandık önünde, mikrofon önünde tam saha press uyguluyorlar.

 

Anayasal değişikliğin kabulü yönünde açık oy kullanan bazı milletvekilleri kamera görüntülerinin basında yer alması ve kamuoyundan gelen tepkiler üzerine şimdi sandıkta oy kullandıktan sonra ret oy pusulasını yere düşürerek nasıl oy kullandıklarını parti yöneticilerine farklı bir yöntemle gösteriyorlar. Geçtiğimiz hafta Devlet Bahçeli'nin erken seçim çıkışına, CHP'nin önceki Genel Başkanı Deniz Baykal'ın " bu bir tehdit ise yakışıksız eğer bu bir tesbit
ise zamansızdır . Eğer bu bir tehdit ise bunu meclisimizede meclisteki hiç bir milletvekiline de yakıştıramam " erken seçim tehdidi ile siyasi sonuç almaya kalkanları kınayan çıkışı ile CHP grup sözcüsü Özgür Özel'in CHP olarak erken seçime hazırız, Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu' nun talimatını açıklıyorum sözleri kulisleri hareketlendirdi.

 

Erken seçim konusunda AKP yöneticileri ve en son Cumhurbaşkanının açıklamaları gündemin geleceği
konusunda ipuçlarını vermekte. Anayasa önergesi TBMM' de kabul edilsede edilmesede deneyimli siyasetçiler en geç 2017 Kasım ayında erken seçimin yapılma olasılığının yüksek olduğunu belirtiyorlar.

 

Meclis genel kurulunda milletvekilleri arasında yaşanan kavga olaylarının bir daha yaşanmamasını arzu ederken;
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın " kürsü işgali sonlandırıldı, itler ve ayyaşlar kovuldu, milletin meclisi mesaisine geri dönüp, 5. Maddeyi 343 oyla kabul etti, iradesine sahip çıktı" İçerikli mikrofon önünde bulunan tüm milletvekillerine hakaret içeren bu twiti tepkilere neden oldu.

 

Diyebilirsiniz bu nedir ki; Adalet Bakanının geçmişte Devlet Bahçeli'ye yönelik söylediği " sen ancak
Erciyes'te ulumayı bilirsin, Mecliste erkek değil ürkeksin " sözleri haklı olarak MHP yöneticileri ve tabanı tarafından şiddetli tepki ile karşılanmıştı. Siyasette söyleyeceğin sözleri ölçüp biçeceksin . Dün kötü söz söylediğin hakaret ettiğin kişi ile yarın birlikte olabileceğini hesaplayarak ölçülü konuşacaksın. Bu ay sonuna kadar tamamlanacak anayasa görüşmeleri ile ilgili izlenimlerimizi sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
İyi pazarlar

Önceki ve Sonraki Yazılar