Yandaş gazete Ekrem İmamoğlu'nu manşetten böyle saldırdı: Maganda

Yandaş gazete Ekrem İmamoğlu'nu manşetten böyle saldırdı: Maganda

'İmamoğlu VIP kullanmasına izin verilmeyince olay çıkardı' ifadelerini kullanan Yeni Şafak, CHP'nin adayına 'maganda' ifadelerini kullanarak hakaret etti.

AKP'nin operasyonel medya organlarından Yeni Şafak, Ordu Giresun Havalimanı’nda CHP’li milletvekilinin konuğu olmasına rağmen VIP salonundan alınmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı.

Manşetten İmamoğlu’nun fotoğrafını kullanarak “Maganda” ifadelerini kullanan gazete, söz konusu salonda bulunmasının İmamoğlu’nun hakkı olmadığını savunarak, muhalefetin adayını VIP salonu üzerinden eleştirmeye çalıştı.

Gazete, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun’u da “hakaretler savurdu” diyerek hedef gösterdi.

‘OLAY ÇIKARDI’ YALANI
Manşetten “Maganda” şeklinde hakaret ederek verdiği fotoğraf ve haberin altında, ikinci bir fotoğraf kullanan yandaş gazete, FOX Haber’in mikrofonunun ve muhabirinin de olduğu ikinci bir fotoğraf kullanarak, yanına “Ekrem İmamoğlu Ordu’da VIP kullanmasına izin verilmeyince olay çıkardı” diye yazdı.

Ekrem İmamoğlu'nun, Or-Gi Havalimanı'nda VIP salonunu kullanması engellenmişti.

CHP AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Ordu Valisi, İmamoğlu’nun VIP salonundan girişini kolluk gücüyle engellemiş, ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun şu açıklamayı yapmıştı:

“Vali İmamoğlu’nun VIP salonuna girişini engelledi. İmamoğlu’nun hakkı olmadığını söylüyor. Oysa İmamoğlu’na ben refakat ediyorum. Başka milletvekillerimiz de var. İmamoğlu benim misafirim olarak VIP’ten yolculuk yapabilir. Kaldı ki başka milletvekilleri de aramızda. Bizim heyetimize dâhil herkesin VIP’e girme hakkı vardır AKP il başkanı gibi gelen talimatları uyguluyor. Partizanlık yapıyor. VIP’ten kimin geçip geçemeyeceğiyle bile ilgileniyor.

Ordu Valisi her şeyden önemlisi misafire saygısızlık yapmıştır. Bizde evine gelen birini kapıya kadar uğurlamak, kapılardan geçirmek adeti vardır. Kaldı ki İmamoğlu ile özel uçakta ben de olacaktım. İmamoğlu benim misafirim, bana refakat eden bir özel uçak yolcusu idi. Yanında annesi ve babası var. Vali misafirlerimize büyük saygısızlık etmiştir.”