Yanlış okumuyorsunuz: Sabah'ın manşetindeki montajı 'Otisabi' ortaya çıkardı

Yanlış okumuyorsunuz: Sabah'ın manşetindeki montajı 'Otisabi' ortaya çıkardı

Aslantürk'ün paylaşımında da fark edildiği gibi, Esmek'in aracı, söz konusu adrese montajla 'yedirilmiş'...

Yurt ÖZEL

Yandaş Sabah gazetesi, 13 Mayıs tarihli sayısının manşetinde "İşte FETÖ'nün firari imamı" başlığıyla bir özel haber yayınladı. Haberin spotunda verilen iddiaya göre, "Sabah, FETÖ'cü kadroların tüm firar işlerini Yunanistan'dan organize eden örgüt imamı Yalçın Esmek'i buldu, görüntüledi."

Haber Abdurrahman Şimşek adlı bir şahısa aitti. Haberde kullanılan fotoğraflarda ise Serkan Bayraktar imzası yer alıyordu...

Çok uzaktan bakınca bir gazetecilik başarısı olarak okunabilecek bu haber de, yandaş gazetenin birçok 'haber'i gibi sahte olduğu ortaya çıktı. 

Haberin sahte olduğunu ortaya çıkaran isim ise mizahseverlerin yakından tanıdığı bir ustaydı. 'Otisabi' karakterine hayat veren mizahçı Yılmaz Aslantürk, Sabah'ın yalanını 12 gün sonra ortaya çıkardı. Aslantürk'ün paylaşımında da fark edildiği gibi, Esmek'in aracı, söz konusu adrese montajla 'yedirilmiş'.

Sosyal medya hesabından Sabah'ın o günkü kapağını paylaşan Aslantürk, "Hiç işim yokmuş gibi Sabah gazetesinin haberindeki adresi yunanca yazıp (Πραξιτελους 4, 15342 Αγια Παρασκευη) Google Maps’de aradım. Cadde görüntülerinde Sabah’ın kullandığı fotoğrafın aynısı :) Tek fark, yol kenarına park edilmiş kırmızı otomobilin yerine Mercedes yerleştirilmiş" ifadelerini kullandı.

İşte Aslantürk'ün o paylaşımları: