#YurtBoyunEğmez | Ali Avcu serbest bırakıldı: Manidar gerekçe!

#YurtBoyunEğmez | Ali Avcu serbest bırakıldı: Manidar gerekçe!

İfade için çağırıldığı Alibeyköy Karakolu'na giden Yurt Genel Yayın Yönetmeni Avcu, polis tarafından alıkonuldu.

 Yurt Haber Merkezi

Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Avcu, bugün gözaltına alındı. İfade için çağırıldığı Alibeyköy Karakolu'na giden Yurt Genel Yayın Yönetmeni Avcu, burada polis tarafından alıkonuldu. Son gelen bilgilere göre Ali Avcu, sağlık kontrollerinin ardından Kartal Adliyesi'ne götürüldü. Ali Avcu, Kartal Adliyesi'nde ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Daha sonra, Ali Avcu'nun yazdığı ve Toplumsal Yayınevi'nden çıkan "Kırk Katır mı? Yoksa Kırk Satır mı? Bir dönemin Anatomisi" kitabı gerekçe gösterilerek gözaltına alındığı ortaya çıktı. Avcu'nun sanki 'delil karartma' şüphesi varmış gibi apar topar gözaltına alınması, YURT'a destek mesajı veren hukukçuların da tepkisini topladı. Ali Avcu'nun 2018'de yayınlanan kitapla ilgili, hele de kendisi karakola ifade vermeye gitmişken gözaltına alınması dikkat çekici...

İşte o kitap:

GAYRİMEŞRU GİRİŞİM
Yurt Yazı İşleri Müdürü Serdar Yüce, yaşananları "Yurt Genel Yayın Yönetmeni, ağabeyim Ali Avcu, bugün gözaltına alındı. İfade diye çağırılıp gözaltına alınması Yurt'un bu karanlık günlerde ne kadar etkili bir yayın yaptığının göstergesi" ifadeleriyle duyururken, "Gözdağı girişimleri gayrimeşrudur, Ali Avcu'yu derhal serbest bırakın!" uyarısında bulundu. Öte yandan Yüce, "#YurtBoyunEğmez" dedi.