Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Messi – Guardiola yeniden?

Zidane, kendine inanan oyuncular ve kontra oyunuyla tüm kupalara ambargo koymuşken Real Madrid’i durdurmaya aday takım tabiki Guardiola’nın Manchester City’si. Guardiola bu sezon savunmaya deli gibi para harcadı ve üçlü defansa geçti. Sağ kanat beki olarak Tottenham’dan aldığı Walker’ı kullanacak, sol kanat beki olarak Monaco’dan alınan Benjamin Mendy oynayacak. Otamendi, Stones ve Kompany stoper üçlüsünün önünde çok güvenmekle bence hata ettiği Fernandinho’yu kullanacak. Yani istendiğinde 6 kişilik bir defans örgüsü olacak. Geri kalan hücum dörtlüsü istikrarsız star De Bruyne, çok daha istikrarsız Silva, yıldız adayı Gabriel Jesus ve Aguero. Guardiola’nın pas oyunu ve oyun içinde oyunları olmasa bu kadro ile her türlü şampiyonluk hayal derdim…
Guardiola da benim gibi düşünüyor olsa gerek ki Messi için ortam yokluyor. 300 milyon euroluk fesih bedelini ödemeyi göze alabileceklerini ima ediyor. Ama bence böyle bir şey olmayacak zira Messi’nin sözleşmesi 2018’de bitiyor. Barcelona’nın eski başkan adaylarından Agusti Benedito’nun sözlerine bakarsak 1 Ocak 2018’de Messi serbest kalacak. En geç 30 Haziran 2018 zaten. Akla geliyordur; temmuz ayında Barcelona yönetimi, Messi’nin yeni sözleşme teklifini kabul ettiğini duyurmuştu, demekki uzatamamışlar. Guardiola bu yıl takımıyla premier ligi hedefleyecek, Messi bu sezon Barca’ya bir hak daha verecek ve sezon sonunda Guardiola ile bir araya gelecek diye düşünüyorum. Messi şu an Barca’dan ayrılmak istese haklı zira Neymar’ı kaptırmak dışında hoca seçimleri de berbat. Barcelona hoca seçerken illaki eski topçulardan olsun istiyor. Everton’u kurutmakla meşgul Koeman’ın bile adı geçmişti hocalık için. Şu an getirdikleri isim, bir nevi Arap İsmail: Bilbao’da çalışan Valverde.
***
Wayne Rooney, İngiltere milli takımını bırakmış. Birçok kez kâğıt üstünde şampiyonluk adayı görülen İngiltere, turnuvaya erkenden veda etti. Bunun sorumlularından biri bu şımarık arkadaştı. Aslında Rooney gibiler hemen belli olurlar ve çeteleşirler. Erkenden tatile çıkmak isterler, turnuvadan kasten elenirler.
Milli takımı aslında sallamamak da mümkün ama gitme o zaman… Diyeceğim ama öyle bir dünyada yaşamıyoruz. Herkes ırkına meftun olmak zorunda sanki. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; toprak, üstünde ölen varsa vatandır dünyası bu dünya.

Önceki ve Sonraki Yazılar