Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

 Messi, Klopp ve Ajax

Barcelona, Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Liverpool'u 3-0 yendi. Daha doğrusu Messi yendi. Son saniye Dembele'ye al da at dediği şut girse 4-0 bitecekti.

Maçtan sonra Mert Aydın'ın tweeti şuydu: "Barça müthiş bir sonuç elde etti. Ama Cruyff yaşasa bu oyunu görüp kahrolurdu..."

Alttaki bir takipçi, Coutinho'nun oyundan alınıp yerine sağ bek alınmasını hatırlatmıştı. En naif ve zekice yorum ise şuydu: "Ancak Messi emekli olduğunda futbola adalet gelecek." 

Messi'li Barcelona finalde Cruyff ruhu ile, sahaya cesurca yerleşen Ajax ile oynayacak. Ajax'ın sahaya 4-2-3-1 yerleştiğini sanan düşük IQ'lu biri, "İki önli bero ile oynanmaz futbol sığlığına mahkum kimseler" olarak benim gibi ön liberofobiklere çattı. Tam döşenecektim ki altta birinin çakışını okudum: "De Jong mu ön libero Schöne mi? Bu adamlar bizim 10 numaraları bile cebinden çıkaracak teknik, pas ve hücum becerisine sahip. Ne saçmalıyorsun? Millet Jorginho - Kante ikilisine bile karşıyken kalkıp Topal - Joseph'i mi savunuyorsun mesela? Bu yaptığın sığ düşünmek değil, alâsı!"

Ve şunu ekleyim sayın okur, Ajax konusunda... Hani Türkiye'de Sergen ve Tümer birlikte oynar mı geyiği vardı bir zamanlar... Ajax her nasıl yapıyorsa Tadic, Ziyech ve Schöne'yi aynı anda oynatıyor..! Hem Real Madrid'i hem kepek şampuancı Ronaldo'nun Juventus'unu deplasmanda yenerek elediler... Bakalım Messi bu genç topşörlerin alayını alt edebilecek mi finalde?

                            ***

Hem Klopp'çu hem Messi'ci bendenizin değerlendirmesi de beğeni aldı: "Klopp Liverpool'u kadrosunu zenginleştirmeli; Klopp inanmadığı oyunu oynamak zorunda kalmamalı. Firmino, Arnold ve hatta Oxlade coşkusu olmadan olmadı, olmaz!"

Klopp dâhî olabilir lâkin malzemesiz 97 puanla ikinci olunuyor, Messi karşısında durulamıyor... Ve Klopp aşırı insan severliğini bir yana bırakmalı; kimi MALzemelerle yolu ayırmalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar