Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Messi ve kepek şampuancı 

REAL Madrid ve Zidane hakkında bir şey yazmıyorsun, emeğe saygın yok mu deniyor; hakemlerle iki defa tur atlayıp final yapan takıma ne diyeyim?! Fanatiği olduğumu iddia edilen Barcelona da dâhil olmak üzere İspanyol takımlarının hakemler tarafından kollandığını düşünüyorum. Video hakemin tez zamanda yaygınlaştırılması şart, bu bapta daha da söylenecek başka bir şey yok. 
Kepek şampuancı Ronaldo iyi bir futbolcu; idol olarak görebilirsiniz, şampuanını, traş bıçağını kullanabilirsiniz, erkek olmanıza karşın aşırı sevebilirsiniz lâkin değil bugünün, tarihin en iyi oyuncusu Messi’dir. Daha çok 90 dakika maç izlese herkes; ortada bu kadar çok Ronaldo’cu, Mourinho’cu olmaz. Veri ve bilgi, sebebi IQ ve psikolojik olmayan cahilliği önler zira. Mourinho’cugillere verilecek en büyük cezanın onun maçlarını 90 dakika izletmek olduğunu düşünüyorum.    
Guardiola tarzı oyuna başta Messi’yi kast ederek pigme futbolu demek zalimliktir; kraldan fazla kralcı olmaktır. Messi kimlere Ronaldo kimlere gol atıyor denmiş... Birkaç ay önce derlenmiş bir istatistik saptamayı aktarıyorum şimdi sizlere. Messi, Barca’da oynuyor en çok gol attığı beş takım İspanya’nın büyük takımları: Sevilla (30), Atletico Madrid  (28), Real Madrid (26), Valencia  (24), Bilbao  (24). Kepek şampuancı Ronaldo ise hep dandik takımlarla maç özetinden ve tipten topçu seçenlerin gözünü boyamış: Getafe (27), Espanyol (23), Malaga  (21), Levante  (20), Rayo  (17). 
Liverpool - Real Madrid şampiyonlar ligi finali bu cuma günü 21.45’te oynanacak. Maç TRT’den de verilecek, sakın kaçırmayın zira futbol felsefesi ve taktik savaş adına çok önemli, deneysel bir maç... Neden önemli, cuma yazısında olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar