Duvarla Tenis Oynamak

Avrupa Birliği Türkiye İlerleme Raporu kabul edildi.
Avrupa Parlamentosu Türkiye raporunda özetle Başbakan Erdoğan’ın son uygulamaları ile AB normlarından uzaklaşıldığına işaret ediyor.
17 Aralık sürecine değinen AB Raporu yolsuzluk iddialarıyla ilgili endişelerini dile getiriyor.  AP Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten, raporla ilgili yaptığı açıklamada, 17 Aralık'tan sonra yaşanan sürece ilişkin, "Türkiye'de bağımsız ve tarafsız yargıya ulaşmak için reformalar gerçekleştiriliyor düşüncesindeydik ama ortaya çıkan durum bu yönde olmadı" sözleriyle aslında ‘aldatıldık’ diyor. Raporun açıklandığı gün Başbakan Erdoğan’da bir televizyon kanalında 12 yıldır beraber yürüdüğü cemaat tarafından aldatıldığını söylüyordu.
Son üç aydır Türkiye’de yaşananları anımsayalım.
S&P Türkiye’nin notunu durağandan negatife indirdiğinde, Mehmet Şimşek, ‘sicilleri bozuk’ sözü ile itiraz etti.
S&P’den daha ağır eleştiri Amerika Merkez Bankası FED’ten geldi, kimsenin sesi çıkmadı.
17 Aralık’ta dört bakanın çocukları gözaltına alındı, bazı işadamlarının mal varlıklarına ihtiyati tedbir kondu. Gözaltına alınanlar serbest bırakıldı, ihtiyati tedbir kaldırıldı.
Konuyla ilgili fezlekeler Meclis’te bekletilirken, içerik milletvekillerinden ve kamuoyundan kaçırılıyor. Ana muhalefet, uygulamanın hukuksuz olduğunu, 27 klasörlük fezlekelerin beklerken 10’a indiğini ilan etti. Dün olağanüstü toplantı ile fezlekelerin okunması istendi, ses çıkmadı.
Başbakan ile oğlu Bilal arasında geçtiği ileri sürülen ve evdeki paranın sıfırlanmasını isteyen ses kayıtlarına (1 milyar dolar olduğu iddia ediliyor) itiraz edildi. Amerika’dan uzmanların ses kaydı için montaj ve dublaj, dediğini söylediler, yandaş medya yılın gazetecilik başarısı gibi konuyu manşetlerine taşıdı. Aynı şirket adının geçtiğini duyunca, Amerika’dan itiraz etti. ‘Bu konuda verdiğimiz bir rapor yok. Ama adımız karışınca araştırdık ki ses kaydı gerçek’, dedi. Yine sustular…

Sonra, her şeyin ABD’den yönetilen bir kumpas olduğunu seslendirdiler.
Valileri, polisleri, savcıları görevden alıp sürdüler. HSYK’yı partiye memur yapıp, internete sansür getirdiler. Finans ve basın sansürüne de MİT yasası ile giriş yaptılar.
Bu kez de Avrupa Birliği’ne çarptılar. AB’den Sorumlu Devlet Bakanlığı döneminde Egemen Bağış’ın bir dizi yolsuzlukla ilgili hakkında soruşturma başlatıldı. Ve AB dedi ki, ‘Suçlu bulunursa bu işin Türkiye’ye maliyeti olacak.’ Duymazdan geldiler.
14 yaşında ekmek almaya giden Türkiye’nin evladı Berkin’in kafasına gaz kapsülü ile ateş ettiler. 269 günde 16 kiloya düşen Berkin’i önceki gün kaybettik.
Failleri yoktu. Şüpheli polislere aylar sonra ulaşıldı, üç maymunu oynadılar.
Küçük Berkin’in cenazesi ile Türkiye, birbirine sarıldı. Yalnız kaldılar…

 TRT &Berkin
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), siyasi partilere ilişkin yayınlarında tarafsız olmadığı için vatandaşın vergileri ile yayın yapan TRT’ye uyarı cezası verdi.  Raporda, 22.02.2014 ila 02.03.2014 tarihleri arasında TRT yayınlarında yüzde 89.52 oranında (13 saat 12 dakika) AKP‘ye, yüzde 4,96 oranında (45 dakika) CHP’ye, yüzde 5,29 oranında (48 dakika) MHP’ye ve yüzde 0,22 oranında (2 dakika) BDP’ye yer verildiği bilgisi yer aldı.
70 milyon berkin tweeti
15 yaşındaki Berkin Elvan ile ilgili 14 milyondan fazla tweet atıldı. Böylece Gezi Parkı eylemlerinden sonra twitterda yeni bir rekor kırılmış oldu.
Paylaşılan Berkin Elvan tweetlerinin yüzde 57’si diğer kullanıcılardan retweet edildi. Bu rakamlarla beraner Berkin tweetlerinin ulaştığı kişi sayısı dünya çapında 70 milyona ulaştı.
Kutu sonu…
Yerel Seçimler…
Türkiye evladını, küçük Berkin Elvan’ı kaybetti. Dün cenazesi vardı. Kalabalıklara gazlı müdahale vardı. Ve kalabalıkların kaçabilmesi için Şişli Belediyesi resmi araçlarla yolları kapatarak, sempati toplayan bir hamle yaptı. Bu hamleye saat 17.30’da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden karşı hamle geldi. Osmanbey’den metroya binmek isteyen aynı kalabalıklara turnikeler açıldı, ücretsiz geçiş sağlandı.

Önceki ve Sonraki Yazılar