El Kaide, AKP ve terör!

Gaziantep saldırısı karanlık bir eylem! Kimin tarafından yapıldığı kesin şekilde belli olmamakla birlikte, elimizdeki veriler bütün kuşkularımızı El Kaide üzerinde yoğunlaştırıyor.

Bu nedenle dün haberi verirken diğer gazeteler gibi hiçbir veriye dayanmadan ve olayı analiz etmeden “PKK yaptı” demedik. Nitekim PKK eylemi üstlenmedi. Kuşkularımızı ortaya koyduk.

Saldırı, Türkiye’nin Suriye’ye müdahale etmesi için gerekçe yaratmayı amaçlayan kışkırtıcı bir eylem gibi görünüyor.

Diğer taraftan, Ortadoğu’daki yangını Türkiye topraklarına taşımak isteyenlerin bu saldırıyı gerçekleştirmiş olmaları da bizi hiç şaşırtmayacaktır.

Gaziantep katliamını kim gerçekleştirmiş olursa olsun bu, AKP iktidarının yarattığı bir tablodur. Türkiye’nin Güney illerini ABD’nin isteğiyle küresel cihatçıların terör kampına çeviren, El Kaide ve Müslüman Kardeşler gibi örgütlere kamp, silah ve para veren AKP iktidarı, kendi yarattığı canavarla yüz yüze gelmiş gibi görünüyor.

Eğer, ‘Terör eylemi nedir’ diye merak eden varsa, bunun en kısa yanıtı, “Gaziantep’teki son bombalı saldırıdır” olabilir.

Çünkü bu saldırı siyasal, felsefi, hukuksal ve ahlaki gerekçelerle savunulamaz bir eylemdir. Siyasal hedefi ne olursa olsun, sadece o gün, orada olmak dışında bir “suçu” bulunmayan masum sivilleri hedefleyen tipik bir “terörist” saldırıdır.

Şiddetle kınıyoruz.

YURT GAZETESİ’NİN FARKI

Yurt, bombalı Gaziantep saldırısını en doğru veren ve olaydaki karanlık noktalara dikkat çeken tek gazete oldu. Dün bütün gazeteler, olayı yeterince analiz etmeden, gelen resmi bilgileri sorgulamadan ve klasik bir ezberi tekrar ederek, eylemi PKK’nın yaptığını ileri sürdüler. Biz “acaba” dedik. Haberi, “PKK’nın yaptığı ileri sürülüyor” diye temkinle vererek, eylemi kimsenin üstlenmediğine dikkat çektik.

Nitekim PKK, eylemi kendisinin yapmadığını açıkladı. BDP “katliam” olarak nitelediği eylemi şiddetle kınadığını açıkladı. Gerçek, tam olarak böyle midir bilmiyoruz. Bekleyip göreceğiz. Çünkü Ankara Kızılay’daki Kumrular Sokak’ta önceki yıl benzer bir bombalı eylem olmuş, PKK sivillerin öldüğü bu saldırıyı önce üstlenmemiş, fakat sonradan TAK isimli PKK’ya yakın bir örgütün bu eylemi yaptığı ortaya çıkmıştı.

Ancak, son olayda eldeki bütün veriler, Türkiye’yi Suriye bataklığına çekmeye çalışan El Kaide örgütünü işaret ediyor. Zaten, masum sivillerin ölmesine yol açan bu terörist saldırının hemen “PKK ve Suriye istihbarat örgütü El Muhaberat’ın ortak eylemi” diye nitelendirilmeye başlanması, bu kuşkularımızı daha da arttırıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar