​Mucize kremin mucizesi!

Galatasaray için Rizespor maçı sanıldığından çok daha farklı bir anlam ve önem taşıyordu... Kesinlikle kazanılması şart olan bir maçtı. Doğaldır ki, maçın yüzde yüz favorisi Galatasaray olmakla beraber Hikmet Karaman ile zor durumdan kurtulmayı amaçlayan Rizespor'da Arena'ya son derece istekli, kararlı ve umutlu gelmişti.
Galatasaray maça kelimenin tam anlamıyla fırtına gibi başladı. Daha 7.dakikada Sneijder'in golüyle 1-0 öne geçen ev sahibi takımın özellikle üstünlüğü yakaladıktan sonra sergilediği futbol, yakaladığı pozisyonlar gösterdi ki; kupada oynanan Diyarbakır maçı herkese büyük ders olmuş...
20.dakikaya kadar Galatasaray fırtınası sürdü ama sonrasında bir duraklama demeyelim de yavaşlama oldu... Bu arada Rizespor denge kurmaya gayret etti ama bunu beceremedi. Nitekim devre biterken Bruma güzel ve akıllı bir vuruşla skoru 2-0 yaptı... Böylece Galatasaray soyunma odasına oldukça rahat gitti..
Şunu da ilave edelim Galatasaray taraftarı, bu denli zor, hava, yol ve ulaşım eziyetllerine rağmen maça yine de beklenenden fazla ilgi gösterdi... İlk yarıda Sneijder istekli futboluyla, attığı golle ve de Bruma'ya attırdığı golle yaptığı başarılı hamlelerle dikkat çekti.
Genel bir değerlendirme yapmak gerekirse Galatasaray'da bazı futbolcular ki, bunların başında Emre ile Melo geliyor son derece riskli, sorumsuz ve gereksiz işler yapıyorlar... Ayrıca Umut'un yetersiz kalışı, Bruma'nın son derece acemi hareketleri olumsuzluklar olarak dikkatlerden kaçmadı...
İkinci yarıya Rizespor son derece etkili başladı. Şayet 55.dakikaya kadar Rizespor 3-2 öne geçemediyse bunda hiç şüphesiz kaleci Muslera'nın yaptığı başarılı kurtarışlar önemli rol oynadı... Nedense Galatasaray'ın rakibine böylesine teslim olmasına Hamza hocadan bir önlem gelmedi..
Galatasaray'ın takım olarak durması bu yarıda özellikle bazı kilit oyuncuların da oyundan iyice düşmeleri aslında Rizespor için önemli bir fırsat oldu. Ne var ki konuk takım bu durumdan yararlanamadı.
Sonuç olarak mucize kremin mucizesiyle(!) golcü Burak Yılmaz mucize(!) bir şekilde ve zamanda sahalara geri döndü... Ama bir depar mucize kremin maalesef foyasını meydana çıkardı... Sadece 3 dakika oyunda kalan Burak'ı bir kreme güvenerek sahaya sürenlere de hesap sormak lazım.
Neyseki, Galatasaray ilk yarıda sadece 20 dakika etkili, baskılı oynayarak ve de attığı 2 golle maçı kazanıp 3 puanı hanesine yazdırdı... Bundan sonrasına 20 dakikalık futbol yeter ama geriye kalan 70 dakikalık oyunla Galatasaray çoook çile çeker..

Önceki ve Sonraki Yazılar