Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Nakoulma – Kweuke

Farklı takım taraftarı birçok futbolseverin sempatisini kazanmıştı Beşiktaş, feda sezonuyla. Çünkü her nerede adeta sıfırdan takım kurulsa bir heyecan olur. Lige yeni çıkan takımlar yeni kadro kurar, merakla takip ederiz, uzaktan teknik direktör kesiliriz.


Hele ki büyük bir takım dönüşüm amaçlı büyük revizyon yapmışsa daha da dikkat kesiliriz. Ersun Yanal’ın Trabzonspor ile nasıl bir kadro kuracağını merak ettik örneğin bu yıl. Bir yığın gol atmış solbek Ibanez’i aldı, tutmadı, olabilir. Castillo, Onazi takımı sahiplenmedi, bu da olabilir. Bero eh işte, sabredilse mi? Muhammet Demirci tutması lazımdı, o da tutmadı.


Böyle böyle anlayışın kralı sergilendi Trabzonspor’a ve Ersun Hoca’ya. Ama ben en başından hayal kırıklığına uğramıştım. Hyun Suk adlı 1,91’lik dev, Porto etiketiyle çakılmıştı Trabzonspor’a. On
dakika izlemek yeterliydi bana göre. Top kontrolü sıfır olan biri, futbolcu olabilir mi? Ersun Yanal nasıl fark etmez? Nasıl izlemez? Yoksa menajerlik oyunundan bakıp mı inandı potansiyeline? 


Takımlar menajerlerin çiftliği olmuş, kimi yöneticilerle beraber soygun yapıyorlar diyen en az iki hocamız var: Hikmet Karaman ve Yılmaz Vural. İnsan merak ediyor; Ersun Yanal kredisinde biri bile
bazı şeyleri kıramıyor mu? Hoca onay vermeden alınabiliyor mu oyuncu? Ersun Yanal ile üç dakikam olsa bir Hyun Suk’u sorarım bir de Aziz Yıldırım’ın iddialarını. O derece şaşkınım zira yaptıkları karşısında. Yeni takım kuruyoruz deyip 32 yaşında sağbek almışlar hayırlı olsun…

 

Nakoulma Kayserispor ile sözleşmesini feshetmişti, boşta. Kime gidecek çok merak ediyorum, Rizespor’un ilgisini duyunca heyecanlandım zira Kweuke ile bomba olurlar! İçimden “durma Hikmet Hoca, Djalma Campos’u da al” demek geçiyor…


Sezon başında Avrupa Ligi kuraları çekildiğinde küçümsenen Zorya’dan en az bir futbolcuyu alır Fenerbahçe demiştim. Evet aldılar ama bu defa gol atanı değil. Sağ kanat oyuncusu Oleksandr Karavaev’i kiraladılar. Terör eylemleri nedeniyle 10 numara transferinde kalite düşecek şüphesiz.
Ben Arfa gelmem demiş, işbu manzarada Mata da bir saniye bile aklından geçirmez Türkiye’ye gelmeyi. Zaten hiçbir durumda bu yıl Mata gelmez de neyse.


Bir sağbek bir solbek transferi yapsa şampiyon olur dediğim Galatasaray ise saçmalamakla meşgul. Yasin Öztekin kadrodışı bırakılmış, yerine oyuncu bile bakılıyor. Bek transferini konuşan yok, önce stoper diyorlar.


Görünen o ki şampiyonluk yarışında Beşiktaş ile Fenerbahçe kalacak. Fenerbahçe iki büyük derbide deplasmana gideceğinden şansı daha az. Aklınızdan Başakşehir geçiyor di mi? Abdullah Avcı
hiçbir takımla şampiyon olamaz lafımın ardındayım; mantalitesini değiştirip beni yanıltsa bile hakemler dur diyecek onlara. Adanaspor deplasmanında galibiyet golleri neden iptal oldu, bilen yok! 

Sürprizle bitirelim; Aykut Kocaman hücumu düşünen oyuncu almış! Sow gibi kanat forvet tarzı oynayan bir adam bulmuşlar, Lorient takımından Fofana. Çok hızlı, deparlı, atarlı… Çalım falan deneyip kadrodışı kalmazsa Konyaspor’a renk katar. Ama renk katması için çalım denemeli şeklinde bir kısır döngüye gark olunurken yazı bitti.

Önceki ve Sonraki Yazılar