Ne çok gavat var!

Kusura bakmayın ama yine bir ‘gavat’ olayıyla karşınızdayım sevgili okur! Yarın ‘İkinci Gavat Davası’ başlıyor...

Konuya aşina olanlar var zaten. Aşina olmayanlara özet geçeyim...

‘Birinci Gavat Davası’nda olaylar şu şekilde gelişmişti:

Biliyorsunuz, kuzguni bir saç rengine sahip, alımlı bir valimiz var. Saça nazire yapıyorum, hakkı kalmasın, bıyık da aynı renge boyatılıyor.

Neyse... Vali’nin adı Hüseyin Avni Coş.

Bu valimiz, Adana Valiliği görevini ifa ederken, kendisini protesto eden bir vatandaşa, korumaların arasından ayaklarının üzerinde yükselerek –boyu yetmiyordu- “Alın o gavatı!” diye bağırmıştı. Boy konusunda bir ima yapmıyorum. Kimi insanlar uzun, kimi insanlar kısadır. Korumalara ima yapıyorum. Zira Sayın Vali’nin “Alın o gavatı!” diye bağırdığı vatandaşımız, Sayın Vali’nin tepesinden yumruğu gömdüğü gibi o Vali’yi yere çakabilecek bir yapıya sahipti.

Lakin, beriki Vali!.. Arkasında bir sürü koruma... Bağırıyor, “Alın o gavatı!” diyor...

Ben de yazdım. Dedim ki, “Sayın Vali’ye hak veriyorum” dedim, “Adana’da en az bir gavat vardır” dedim.

İki türlü bir hukuki süreç gelişti.

Kuzguni saç ve bıyıklara sahip minyon valiye soruşturma açıldı. Adam neticede vatandaşa “Gavat!” diye bağırmıştı. Sayın Vali’ye bu hususta ‘takipsizlik’ verildi. Ben ise, “Sayın Vali haklıdır, Adana’da en az bir gavat var” demiştim ya, Adana’dan kimse üzerine alınmadı, Sayın Vali üzerine alındı, bana dava açtı, yargılamalar falan oldu, ‘Yüce Türk Yargısı’ bana 11 ay hapis cezası verdi. Neymiş? Ben Sayın Vali’yi kastetmişim! İşin özü şu: Mahkeme, benim niyetimi okumaya kalkıp Sayın Vali’ye gavat dedirtmiş oldu!

Mahkemeye gel!

Bak, sana açık konuşuyorum ‘Yüce Türk Yargısı’: Adam sağa sola “Gavat!” diye bağıracak, ona ‘takipsizlik’ vereceksin, ben “Adana’da en az bir gavat var” diye yazacağım, niyetimi okuyup beni hapse yollamaya kalkışacaksın!

Senin o yargını yerim!

Neyse...

Bendeniz ilk dava açıldığında ikinci bir yazı yazdım. “Yahu” dedim, “Sayın Vali niye üstüne alındı?” dedim, “Müteessir oldum” dedim.

Aaa!

İkinci davayı açtı adam! Hiç unutmam, savcının huzuruna çıktım, Sayın Savcı sorguda, “Doğruyu söyle, onu kastetmedin mi?” diye sordu. Ben de, “Siz işinize bakın, niyet okumayın beyefendi, ortada hakaret var mı, yok mu?” diye cevap verdim...

‘Sayın Savcı’ davayı açtı... Yarın o dava için mahkemeye çıkacağım...

Netice itibarıyla komik bir durumla karşı karşıyayız... Sayın Vali, hadi kibarlığı bırakayım elden, arkasında koruma ordusu olmasa şöyle karşıma geçip bana bakış atamayacak cinste bir unsur, vatandaşa “Gavat!” diye bağıracak, ona takipsizlik vereceksin, biz kibar kibar konuşacağız, 11 ay hapis cezası vereceksin, yetmedi, üstüne ikinci davayı açacaksın!

Bak...

Açık konuşuyorum ‘Yüce Türk Yargısı’...

Beni sinirlendiriyorsunuz... Memleketteki gavatları saymaya başladım mıydı, çok üzülen olur...

Hatta şöyle söyleyeyim, bu Türkiye’de ne çok gavat var!


Önceki ve Sonraki Yazılar