Ne İstediğini Bilenler İşe Koyuldu Bile

Transfer sezonu klasik olarak söylentilerle başladı ama somut adımlar atarken eskisinden daha seyrek ses gelmeye başladı. Bunun nedeni takımların içinde bulunduğu mali durumun bilincinde olmaları olabilir, iş bilmezlik olabilir. Kulüplerin mali durumlarının farkında olarak hareket etme göstergelerinden bir diğeri de, Eskişehirspor ve Fenerbahçe haricinde tüm takımların yerli hocalarla yola çıkmış olmaları olabilir.

Fenerbahçe’de sportif direktör yapısının tekrar oluşturulmasının ardından Aziz Yıldırım’ı ortalarda görmez olduk. Başarısızlığın ardından dersler çıkarılmış ve sıçrama için yol aranıyor gibi gözüküyor. Fenerbahçe yeni hocası Vitor Pereira, farklı liglerde başarı yakalamış bir hoca, adı şampiyonluklarla anılmaya alışılmış. Ben doğru bir hamle olduğunu ve doğru bir yapılanma olduğu düşüncesindeyim. Ancak bu planlama yarıda kesildiği takdirde, hem maddi hem manevi gerileme sürecektir, yönetim herkesi şaşırtıp sürecin arkasında durmalı.
Bonservisi elinde olan birçok değerli oyuncuyu kadroya katmak için biraz ellerin çabuk tutulmasında fayda var. Yoksa bu işin maliyeti gittikçe yükselir. Her zaman olduğu gibi plansızlık veya geçici planların, yeni sezonun başına sıkıştırılması sadece kulüpleri zora sokuyor, ama bu plansızlıkların asıl üreticisi olan başkanların başı hiç ağrımıyor.
Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş oldu. Şenol Güneş ile Beşiktaş’ın birbirlerine uyacak iki doku olduğunu söyleyebiliriz. Bursaspor’un parçalanmamasını hayal ederken onlar kendi kendilerini parçalayıp, Ertuğrul Sağlam ile geçmişe tekrar yelken açtılar, hayırlı uğurlu olsun.  Şenol Güneş,  Beşiktaş’ın başına geldi, kesinlikle Oğuzhan Özyakup kazanılacaktır, Kerim Frei kazanılacaktır ve Cenk Tosun gol sayısını kesinlikle artıracaktır, daha doğrusu oynama şansı bulacaktır. Tarihinin en parlak dönemlerinden birini yaşayan Beşiktaş altyapısı, kesinlikle kaderine terk edilmeyecek ve oradan oyuncu kazanılacaktır.

Beşiktaş, Gökhan Töre ve Demba Ba’yı elde tutmakta zorlanır ve iyi fiyatlar söz konusu olursa satabilir düşüncesindeyim. İyi bir gelir elde edilirse transferde önünü açacak olan Beşiktaş iyi bir değerlendirme ile iyi bir takım yaratabilir. Eksikleri zaten herkes tarafından bilinen Beşiktaş, sağ bek, stoper ve kesinlikle kaleci boşluğunu doldurmalı. Şenol Güneş hamlesi, Beşiktaş’ın eldeki kalecilerinden daha yüksek verim almasını sağlayabilir, bunu da zaman gösterecek.
Geçen sezon için söylediğim şeyler bu sezon için de geçerli, ligin en planlı ve sağlam adımlar atan takımları, İstanbul Başakşehir ve Kasımpaşa. Önder Özen’in, Türk futbolunda daha fazla söz sahibi olacağı günleri iple çekiyorum. Umarım uzun yıllar kurduğu sistemin başında kalır ve beklentilerim boşa çıkmaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar