Ne olacak şimdi

Hatırlarsınız Binali Yıldırım dönemin başbakanı olarak referandum çalışmaları için gittiği Sinop’ta ilginç bir açıklama yapmıştı. 16 Nisan’da yapılacak olan Başkanlık referandumuna ilişkin detayları anlatmış, mevcut sisteme göre ‘Hiç aklınıza gelmeyen adam Başbakan oluyor” demişti.

“Seçimde mevcut sisteme göre siz hükümeti seçemiyorsunuz, sadece meclisi seçiyorsunuz. Kim bakan olacak kim başbakan olacak buna karar veremiyoruz. Sonra orada abidik gubidik bir takım işler oluyor. Bir bakıyorsunuz hiç aklımıza gelmeyen biri Başbakan olmuş.”

Binali, “Abidik gubidik adamlar başbakan oluyor” sözüyle o günlerde gündem olmuştu.

Tayyip Erdoğan, bu mahalli seçimlerini ölüm kalım savaşına çevirmiş, millet ittifakını; CHP’yi, İYİ Parti’yi ve karşısındakileri ''HDP ile PKK ile işbirliği yapıyorlar, emri kandilden alıyorlar'' sözleriyle suçlamıştı.

İçişleri Bakanı Soylu "(Millet İttifakı) Bizim yaptığımız tespitlerde, bu ittifaka HDP her yönüyle destek veriyor" diyerek aynı Erdoğan gibi ''emri Kandil’den alıyorlar'' iddiasında da bulunmuştu.

Boşuna demiyorlar Allah’ın sopası yok.

22 Mart 2019'da AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Habertürk TV’de Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu 'Türkiye’nin Nabzı' programına katıldı.

Programda Binali Yıldırım’a HDP sorusu da yöneltildi. Habertürk Yazarı Sevilay Yılman, “Sokakta HDP seçmeninden oy isterken sıkıntı yaşıyor musunuz” diye sordu.

Binali Yıldırım ise “HDP’nin İstanbul’da adayı yok o yüzden oylarını bana vereceklerini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yıldırım’ın bu sözleri, “Erdoğan’ı kızdıracak” yorumunun yapılmasına neden oldu. Öyle ya herkesi HDP ile ittifak yapmakla suçlamamış mıydı?

Üstelik Tayyip Erdoğan, HDP’nin İstanbul’da aday çıkarmamasını Millet İttifakı’na destek olarak da yorumlamıştı.

Şimdi herkes merakla bekliyor, muhalefet için söylediklerini Binali Yıldırım için de söyleyecek mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar