Süleyman Karan

Süleyman Karan

Osmanlı çocuğundaki 'Kahpe Bizans' geni

Geçmiş olmadan şimdiki zamanda kendini bilemez insan... Öyle olunca da bir gelecek kurgusu yapması pek zordur. Olsa olsa imitasyon olur. Yani aslını inkar eden namert midir, bilemem ama biraz sudan çıkmış balık olur. Peki ya aslı sandığı şey, tümüyle bir faraziyeden ibaretse, işte o zaman sudan çıkmış balık değil su katılmamış alık olur! Bu alıklar, sadece alık kaldıkları sürece bir sorun değildir, ama uyduruk geçmiş üzerinden kendilerini konumlandırdıkları şimdiki zamanda, aslında hiç olmamış bir şeyi taklit etmeye kalkarlarsa, işte o zaman hem zararlı, hem tehlikeli hem de rezil olurlar.

İster Neo Naziler olsun, ister Ruanda’nın katil Hutu milisleri, ister kadın satan IŞİD militanları, hepsi böyle bir geçmiş hayali üzerinden hastalıklı ideolojiler kurar, o hastalıklı putlarına tapar ve her halükarda hepsi ya katil olur ya da potansiyek katildir. Bu arada her türlü şerefsizce suçu işlemeyi de ihmal etmezler, sözde yüce bir ırkın, sözde büyük bir kavmin mirasçılarıdır ya, her şey mübahtır onlara...

Faşistsen de bir mantık olsun

Kötüdür ama bir ırkla övünürseniz ırkçı olursunuz, yani bilimsel bir temeli vardır, o ırktan olma ihtimaliniz yüksektir. Yani iğrensek de bir mantığı vardır. Klu Klux Klan’ın katilleri, Neo Naziler, Türk İntikam Tugayı böyle pisliklerdir. Bir din mensubu olmak da kendini her türlü cihatçı, kıyamcı, mezhepçi kindar yapmaya yetebilir. Yani hiç hazzedilmese bile, anlaşılır. Kuralları bellidir, fırsat yakaladığı anda sizi öldürecektir. Düşmandır; gerekirse savaşır, o sizi yok etmeden siz onu yok etmeyi görev bilirsiniz. Artık kimin kime güce yeterse... IŞİD, el Nusra, Ahrar üşŞam ve daha pek çok yobaz sürüsü de böyledir. Yani tanımlanabilir ruh hastaları ve kötülük tohumlarıdır. Dezenfekte edilince yok olur!

İyi de bir hanedanla övünmek de neyin nesidir? Yani öyle ya da böyle fi tarihte, büyük olasılıkla binbir çeşit oyunla, kan dökerek, gasp yaparak, kardeşini, yeğenini öldürerek, komşu kavmin çocuklarını katlederek kurulmuştur o tahta... Ondan sonrası, varsa yoksa o kötü ailenin (buna hanedan diyorlar) bekasıdır. Millet yoktur. Bu ne idüğü belirsiz, sonradan uydurulmuş ‘mavi kan’lı (siz buna rahatça ‘kansız’ diyebilirsiniz) yani soylu gürühun tebaasıdır halkın geri kalanı...

Haraminin süslüsü


Habsburg’lar böyledir, Romanov’lar böyledir, bugün sembolik de olsa tahtta duran İngiliz, Flaman, İsveç ve her ne varsa, tüm aristokrasi böyledir. Ve tabii ki de Osmanlı da böyledir. Şimdi çakma bir münevver çıkar, “Oryantalist bakış açısı bu. Batılı hanedanlar öyledir ama Osmanlı sütten çıkmış ak kaşıktır” kesin der, ama sallayın o da bir hanedan manyağı alıktır! Batıda doğuda, kuzeyde güneyde hanedan dediğiniz haraminin süslüsüdür, hepsi de budur.

Dikkat edin tarihe, sözde bu soylu zümre, bir işgal olduğunda anında topuklayıp düşman ülkeye sığınacak kadar haysiyetsizdir. Savaşmak yine o ülkenin namuslu halkına kalır. O halktan çalıp çırptıkları mücevherlerini bozdurarak, yabancı bankalardaki paralarını yiyerek ‘zar zor, yokluk içinde’ geçinirler! Böyle anlatılır ya hikâyeleri, nasıl bir gerizekalılıksa artık!

Tek ceddin vardır; genlerin...

İşte şimdi bu tasvirini yaptığım hanedanın soyundan geldiklerine inanan binlerce nöron yoksunu insan var bu ülkenin sınırları içinde... Öylesine kültürsüz, öylesine asıllarını inkar edecek kadar namertler ki, bu hanedanı ataları sayıyorlar ve en büyük küfürü de kendi kan bağlarına etmiş oluyorlar. O soyundan geldiklerini sandıkları hanedanın sultanları, mesela Türk kadınlarını beğenmezdi bile... Müslüman Arap kadınlarını da öyle bir kullanıp atarlardı. Varsa yoksa gözleri Sırp, Rus, Bulgar, Çerkes, Rum kadınlarındaydı. Ve işte bu soyundan geldiğiniz hanedan ırk açısından böyle bir hanedan. Ve yine öyle dini bütün falan değil bu hanedan, afyonundan şarabına, bayağı bir de sefa düşkünü... Yani ırk tarafından tutsan elinde kalır, din dersen orada da ‘yalan’ kalır. Değil mi ki o esir kadınların çoğu mecburiyetten kabul etmiştir İslam’ı ve gizli gizil sürdürmüşlerdir kendi dinlerine bağlılıklarını... Yani en azından valide tarafından durum sakattır, beybabalar ise genelde münafıktır!

Gudubet mirasçıdan soytarı çıkar


Yani alık kardeşim, orada burada “Osmanlı çocuğuyum” diye dolaşıp duruyor, kadınları taciz ediyor, parti binası yakıyor, gazetelere saldırıyorsun ya, haklısın sen ceddini hanedanda arayan bir aslını inkar eden namertsin. Senin annen, baban küçücük tarlasında bu hanedana haraç ödeyerek açlıktan kırılmış, anlamsız savaşlarda canını vermiş. O hanedan ‘Türk’ demekten imtina etmiş. O hanedan Kurtuluş Savaşı’na katılmak yerine düşmanın kucağına atmış kendini, bir grup neshep-i gayri sahih de Kurtuluş Savaşı’na karşı Anzavur ordusunda Türk askeri öldürmüş! Yani Osmanlı’nın çocuğu her şekilde vatan hainisin! Bizans’ın geleneğini sürdürmüş, onu daha da saray enrtrikalarıyla geliştirmiş bir hanedanın umarız ki son kölelerindensin... Süslü haraminin pek gudubet mirasçısısın! Topyekûn alıksın!

Önceki ve Sonraki Yazılar