514 bin liraya sıfır SUV fırsatı! Seat Arona yarı fiyatına satışa çıktı

514 bin liraya sıfır SUV fırsatı! Seat Arona yarı fiyatına satışa çıktı

Seat firması ÖTV muafiyeti hakkı olanlar için araba kampanyalarını açıkladı. Seat firmasının SUV modeli Seat Arona yarı fiyatına satışa çıktı.

Türkiye’de engelli vatandaşlara devlet tarafından çeşitli haklar veriliyor. Engelli kişilerin en çok ihtiyaç duydukları konu ulaşım oluyor. Bu kişiler toplu ulaşım imkanından pek kolay yararlanamıyorlar. Bu imkansızlık karşısında büyük sorunlar yaşanmaması için devlet engellilerin otomobil sahibi olmalarını oldukça kolaylaştırıyor. Bu kapsamda engelliler belirli koşullarda ucuz fiyata sıfır kilometre otomobil satın alabiliyorlar. Bu da araç alımlarında bu kişilerden ÖTV ödemesi yapmamalarına imkan sağlamak ile gerçekleştiriliyor.

Devletin verdiği hak ile yüzde 90 ve üzerinde engeli bulunan vatandaşlar ÖTV ödemesi yapmadan sıfır kilometre araç satın alabiliyorlar. Türkiye’de otomobillerin büyük bir kısmının yüzde 80 ÖTV diliminde yer aldığı düşünülürse bu ÖTV’nin devreden çıkması ile araç fiyatlarının en az yüzde 40 seviyesinde ucuzlayabileceği anlamına geliyor. İşte devlet engelli vatandaşlara bu imkanı sağlıyor. ÖTV muafiyeti hakkı ile 5 yılda bir otomobil alınabileceğinin de bilinmesi gerekiyor.

SEAT’TAN ÖTV MUAFİYETLİ KAMPANYALAR

Seat firması ÖTV muafiyeti hakkı olanlar için araba kampanyalarını açıkladı. Bu kampanyalar ile beraber tahmin edilemeyecek fiyatlara dahi otomobil satışları yapılabiliyor. Firmanın SUV modellerinden olan Seat Arona için de ÖTV muafiyetli fiyat açıklandı. Seat Arona’yı ÖTV muafiyet hakkı olanlar sadece 514.216 TL ödeme yaparak satın alabiliyorlar. Bu araç ÖTV muafiyeti olmadan 925.000 TL’ye satılıyor. Böylece ÖTV muafiyeti ile 400 Bin TL’yi aşan kazanç sağlanabiliyor.