Akşener: Şimdi bir tülbent devrimi yapmak için buradayız

Akşener: Şimdi bir tülbent devrimi yapmak için buradayız

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Çanakkale'de konuştu. Akşener, 'Şimdi bir tülbent devrimi yapmak için buradayız. Ampül söndü işte buradayız, ampül söndü gitti. Abbas yolcu bağlasan durmaz.' diye konuştu.

İşte Akşener’in konuşmasından önemli satır başları;

“Çanakkale.. Bugünde bir çalışma gününde oruç ağzınızla buradasınız, Çanakkale, Cumhuriyet’in kurulmasını sağlayan Çanakkale. Bayrağımızın ülküsü Çanakkale. Çanakkale’yi unutturmaya çalışanlara nasıl dur yolcu dediysek bugün de ‘dur yolcu’ diyeceğiz.

BİR TARAFTA ÇATI ADAYI BİR TARAFTA MATI ADAYI OLACAKTI

İYİ Parti’yi kurmasaydık, cumhurbaşkanı adayı olmasaydım bugün nasıl bir seçim kampanyası ile karşı karşıya kalacaktınız? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abdullah Gül’ün karşılaştığı bir tarafta çatı adayı bir tarafta matı adayı olan bir seçim kampanyası ile karşı karşıya kalacaktık.

Burada bir otele gelmiştim, elektriğimizi kestiler, o gün kınalarımızla gelmiştik. Kına adanmışlıktır. Gelenin eline kına  yakılır ailesi derki gittiğin aileye sahip çık. Yani adanmışlıktır bir de askere giden oğullarımıza kına yakarız. Şimdi bir tülbent devrimi yapmak için buradayız. Ampül söndü işte buradayız, ampül söndü gitti. Abbas yolcu bağlasan durmaz.

7 ayda 74 ile gittim, inşallah Türkiye’nin her yerinde olacağız.

‘ŞEHİRDE ANNELERİN KULAĞIMA SÖYLEDİĞİ PROBLEM…’

Birinci sorun genç işsizliği. İkincisi bütün şehirlerde anne babaların kulağıma söylediği uyuşturucu problemi. Kadınlarımızın sokakta gezemediği bir Türkiye’deyiz. Çanakkale gibi bir ilde bile. Eli beli silahlı adamların kol gezdiği bir Türkiye’de çocuklarımızın ve kadınlarımızın güvenliğini sağlamak bizim işimiz dedik baktık herkes aynı şeyi söylüyor. Yani biz Türkiye’ye iyi geldik.

Rumeli göçmeni bir ailenin kızı olarak aranızda göçmenler vardır, kızım biz drama pirinciyiz çok su çekeriz. Bu sabır anlamına gelirdi. Ama bazı şeyleri erkenden söyledim örneğin 3600. Baktık sayın Erdoğan bile söylüyor. Fakat en sinir bozucusu şu oldu gençlerimize iş buluncaya kadar vereceğimiz 500 lira vatandaşlık maaşı. Bu ülkeyi 16 senedir yöneten vatandaş kaynak sordu. Hani Mehmet Şimşek’in fındık fıstık dediği bakan arabaları yok mu? Bunların kirası o kadar pahalı ki.. Sevgili gençler ben bu adamları o lüks arabalardan indireceğim ve size iş verinceye kadar, ayda 500 lira size maaş vereceğim adını da vatandaşlık maaşı koyduk. Adı da in arabadan aşağı. Kredi kartlarının borcunu sileceğiz, buna da çok gıcık oldular.

70 MİLYARLIK FABRİKA SATTI BU ARKADAŞ

Sanayi yatırımlarının durduğu nispeten sanayi ve tarım şehri olan kentlere bir iki küçük yatırım dışında yatırım yok. 70 milyar dolarlık fabrika sattı bu arkadaş. Çanakkaleli çiftçinin cabine para girdi mi, fabrika yapıldı mı? Geçen gün saydım; Bakın SEKA’yı satmış, limanları sattı, TELEKOM’u sattı. Sattı babam sattı.

Çanakkale’yi Anıtkabir’in karşısına diken anlayışa Çanakkaleli karşı bunu da biliyorum. Her alanı birbirinin karşısına diken her vatandaşı bölen devlet anlayışını hayatımıza katanları evlerine göndereceğiz, sorumlu bir devlet anlayışını inşa edeceğiz.

FETÖ ADALETİ VARDI ŞİMDİ TAYYİP ERDOĞAN ADALETİ VAR

FETÖ adaleti vardı, şimdi Tayyip Erdoğan adaleti var. Her seferinde darbeyi yiyen askeriye. Binalara savaş açtılar. askerlik yapanlar bilirler bir er komutanı yürü dediği zaman hayır diyebilir mi? Kallavileri kaçtı, çaycı çorbacı hapis. Devlete emanet devlete. Bu harbiye’ye verilen çocuklar kime amanet devlete. Sorular çalınırken muhterem sen bostan korkuluğu muydun? Bu gariban Anadolu çocukları sana emanetti sana. Şimdi bu çocuklara müebbet hapisler verin. Emanete hıyanet ettin. Garip kavruk Anadolu çocuklarına sen 116 defa müebbet hapis veriliyor. Türkiye’nin bize birbirimize ihtiyacı var.

‘IŞIKLAR’I KULELİ’Yİ AÇACAĞIM’

Ekonominin ise bu laubaliliğinin arkasında yandaş müteahhitler var. Cumhurbaşkanı olduğum gün Işıklar, Kuleli askeri liselerini hemen açacağım. GATA’yı yeniden açacağım aynı zamanda askeri liseleri yeniden açacağım. Ama FETO’nun METO’nun adamlarına soru çaldırmayacağım. 81 milyon insan bu ülkenin tapusuna sahiptir.

Adam sabah kalkıyor kafası bozuluyor TEOG değiştiriyor, zavallı Milli Eğitim müdürü sabah otobüs durağında öğreniyor.

İsmail Kahraman isimli bir Meclis Başkanı var. Bu adam hem de bir iftarda benimle ilgili benim arkadaşlarıma Meral Kılıçdaroğlu dedi. Bir kadın soyadını ancak evlilik yolu ile değiştirir. Ben buna ailemin erkeklerine telefon açtırırdım ama bir mektup yazdım içinde ‘belam’ diye bir söz vardı. Adam 50 bin liraya bana mahkeme açtı ben de ona 1 liraya. 1 lira tuvalet parası. Mahkeme Belam kelimesini hakaret olarak kabul etti. Adalet burada lazım.

Bir de dış politika meselesi var. Ey Amerika yaptı. Osmanlı tokadı dedi Trump geldi. Bildiğim kadar lisanı yok, kuşdili mi konuştular.

GEÇSEN 10 LİRA GEZMEZSEN 100 LİRA

Köprüler yapılıyor, kiracısın sen orda. Geçsen 10 lira geçmezsen 100 lira. Hepimize hain dedin. kendine yerli ve milli dedin. Türkiye yorgun ve geveze bir şoför tarafından kullanılan içinde bir şöförün olduğu bir otobüsün içinde gidiyor, inşallah 24 Haziran’da bu yorgun şoförü evine göndereceğiz inşallah.

İkili bir ol sistemi var kendimi de size emanet ediyorum. Sandığa giderken ‘Tayyip bey karşısında kimi karşısında istemez?’ diye kendinize sorun. Güneşedön Çanakkale diyorum. Allah’a emanet olun.”