Araç muayenelerinde ücret artık böyle alınacak! Yolu TÜVTÜRK'e düşenlerin dikkatine!

Araç muayenelerinde ücret artık böyle alınacak! Yolu TÜVTÜRK'e düşenlerin dikkatine!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TÜVTÜRK'te araç muayenesi yaptıran milyonlarca yurttaşı yakından ilgilendiren gelişmeyi duyurdu. Ödemeler artık böyle yapılacak.

TÜVTÜRK araç muayenesi ödemelerinde yeni bir dönem başlıyor. Uygulamayı Ulaştırma Bakanlığı resmen duyurdu.

ekran-goruntusu-2024-03-11-213003.png

KREDİ KARTI İLE ÖDEME YAPANLARDAN TAHSİL EDİLECEK

 

Araç muayene ücretlerinde kredi kartı seçeneği getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, "Ödeme Hizmet Bedeli"nin kredi kartıyla ödeme yapanlardan tahsil edileceğini açıkladı. Bu uygulamanın araç sahiplerinin tercihine göre olduğunu söyleyen Bakan Abdulkadir Uraloğlu, TÜVTÜRK’ün internet sitesinden duyuru yaptı.

Taşımacılık sektöründe çalışanların sahip olması gereken belgeler konusunda son bilgileri veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ocak 2024 tarihinden itibaren mali ve mesleki yeterlilik kriterlerini karşılayan 9 bin 600 şirkete Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yetki Belgesi verildiğini duyurdu.

ekran-goruntusu-2024-03-11-212949.png

2021 VE 2022 YILLARI İÇİN İNDİRİME GİDİLDİ

Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yönetmeliği’ne göre faaliyette bulunacak olan gerçek ve tüzel kişiler için Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yetki Belgesi (TİO YB) almak zorunludur. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bu belge ücretlerinde 2021 ve 2022 yılları için indirime gidildiğini açıkladı.

5 YIL SÜREYLE GEÇERLİ

2024 yılında TİO Yetki Belgesi almak isteyenler 965 bin 246 TL ödeyeceklerini söyleyen Bakan Uraloğlu, bu belgenin karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu taşımacılığına ve kombine taşımacılığa imkan verdiğini belirtti. TİO Yetki Belgesi, 5 yıl süreyle geçerli olup, 5 yıl daha uzatmak için belirlenen ücretin yüzde 15’i ödeniyor.

ÖDEME HİZMET BEDELİ

Araç muayene ücretlerinin kredi kartıyla ödenip ödenemeyeceği konusunda sorulan bir soruyu yanıtlayan Bakan Uraloğlu, araç sahipleri muayene istasyonlarında veya TÜVTÜRK’ün internet sitesinde kredi kartı kullanarak ödeme yaparlarsa “Ödeme Hizmet Bedeli” ödemek zorunda kalacaklarını söyledi. Uraloğlu, ancak ödeme yönteminin araç sahiplerinin seçimine bağlı olduğunu da belirtti.