Asgari ücretliye düşük faizli araç kredisi!

Asgari ücretliye düşük faizli araç kredisi!

Asgari ücretlilere özel düşük faizli araç kredisi imkanı sağlanacak. Bu gelişmeyle geliri düşük olan vatandaşlar da daha kolay araç sahibi olabilecek.

Asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaş, araba alma hayali olsa da bu hayali gerçekleştirmek ne yazık ki o kadar kolay olmuyor. Çalışan ücretlerinin az olması, araba fiyatlarının uçuk olması bu hayalin önünde büyük bir engel.

ekran-goruntusu-2023-11-30-205608.png

KREDİ FAİZ ORANLARI VE GERİ ÖDEMELER SIKINTI YARATIYOR

Hali hazırda fiyatı 1.2 milyon TL civarında olan sıfır bir otomobil için maksimum 300 bin TL kredi kullanılabiliyor. Bu kredinin de 12 ay içerisinde geri ödenmesi bekleniyor. Bu noktada iki kritik unsur var. Birincisi krediyi sağlayan kuruluş. İkincisi de kredinin faizi. Mevcut durumda birçok otomobil üreticisi yüzde sıfır ya da yüzde 0.99 gibi oranlarla kredi sağlıyorlar. Ancak çoğu bankada bu oranlar 4’ün de üzerine çıkıyor. Hal böyle olunca asgari ücretliler için otomobil almak çok zor hale geliyor. Fakat son iddialara göre, asgari ücretliler rahat bir şekilde otomobil alacak duruma gelebilir. Peki ama nasıl?

ikinci-el-otomobil-e1526554548672.jpg

ASGARİ ÜCRETLİYE ÖZEL DÜŞÜK FAİZLİ ARAÇ KREDİSİ 

Önümüzdeki süreçte özellikle ikinci el otomobil pazarında rahatlama sağlanması adına, geliri belli seviyenin altında olan bireyler için uzun vadeli, düşük faizli araç kredisi verilmesi gündeme gelecek.

Henüz böyle bir gelişme söz konusu değil. Ancak kulis dedikoduları, otomobil sektöründeki durgunluğun bu şekilde aşılacağına işaret ediyor. Bu durum özellikle asgari ücretle çalışanlar için büyük bir avantaj olacaktır. Ayrıca ikinci el otomobil piyasasında da rahatlama sağlanacaktır. Sonuç olarak bekleyip göreceğiz.