Çinli arabadan 'Çan Çin Çon' dedirtecek fiyat! Türkiye'nin en ucuz sıfır arabası olacak

Çinli arabadan 'Çan Çin Çon' dedirtecek fiyat! Türkiye'nin en ucuz sıfır arabası olacak

Çin markalarının Türkiye'ye olan ilgisi git gide artıyor. Son olarak Changan çılgın fiyatıyla piyasaları alt üst etmeye hazırlanıyor.

Çinli otomobil üreticileri Türkiye pazarına fırtına gibi girmeye devam ediyor. Changan ülkemizde 450 bin TL’ye sıfır otomobil satmaya hazırlanıyor.

cinli-otomobil-devi-turkiyede-450-am64.webp

Çin’in en büyük otomobil üreticisi olan Changan, popüler elektrikli modeli Lumin Corn ile geliyor.

cinli-otomobil-devi-turkiyede-450-ga9y.webp

LUMIN CORN ÖZELLİKLERİ

Lumin Corn dış tasarım anlamında mini bir otomobil. Genel olarak bu otomobili Ami ile kıyaslayabilirsiniz. Fakat Lumin Corn, Ami’den çok daha geniş.  Bu aracın en önemli artısı saatte 110 km hıza ulaşabiliyor olması. Yani çevre yolları ve otobanlara bu araçla çıkmanız mümkün.

cinli-otomobil-devi-turkiyede-450-pkht.webp

LUMIN CORN 450 BİN TL FİYATLA GELİYOR

Aracın Türkiye’deki başlangıç fiyatı ise dikkat çekici. Sızdırılan bilgiler otomobilin Türkiye’deki başlangıç fiyatının 450 bin TL olacağına işaret ediyor.

cinli-otomobil-devi-turkiyede-450-tdwd.webp

Çin’den gelen otomobillere ek gümrük vergisi uygulanırken Lumin Corn nasıl bu kadar ucuz olacak? sorusu akıllara gelebilir. Changan bu eksiyi kar payını azaltarak aşmayı planlıyor. Başka bir değişle bu vergi Changan tarafından karşılanacak. Böylece otomobil de Pazar ortalamasının hayli altında bir etiketle ülkemizde satışa çıkacak.

cinli-otomobil-devi-turkiyede-450-xqiq.webp