Elektrikli otomobiller neden daha fazla kaza yapıyor? İşte sebebi...

Elektrikli otomobiller neden daha fazla kaza yapıyor? İşte sebebi...

Elektrikli otomobil kazalarını son dönemde çok fazla duymaya başladık. Elektrikli otomobiller neden benzinlilere kıyasla daha çok kaza yapıyor? İşte sebebi...

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER NEDEN BENZİNLİLERDEN DAHA ÇOK KAZA YAPIYOR?

Tesla, Togg, BMV, Hyundai ve akla gelecek birçok marka. Şu anda hemen hemen üreticilerin mutlaka en az bir adet elektrikli otomobilleri bulunuyor. 

Elektrikli otomobiller pek çok açıdan içten yanmalı motorlara kıyasla avantaja sahip. En önemlisi doğayı korumak olan bu otomobiller, aynı zamanda petrol ihtiyacını ortadan kaldırarak maddi anlamda da tasarruf sağlıyor. Ancak son dönemde bildirilen raporların çoğu, elektrikli otomobillerin benzinlilere kıyasa daha çok kazaya karıştığını gösteriyor. İşte bunun altında yatan nedenler...

0'DAN 100 KM'YE SANİYELER İÇERİSİNDE YÜKSELME

Elektrikli otomobiller, çok kısa sürede 0'dan 100 KM'ye ulaşabiliyor. En basit örneğiyle Tesla Model 3 bu süre içerisinde 100 km hıza ulaşabiliyor. 

SES EKSİKLİĞİ

CNN'nin aktardığına göre kazaya neden olan etkenlerden biri de ses eksikliği. Elektrikli otomobillerin hızı kaça ulaşırsa ulaşsın herhangi bir motor sesi çıkarmıyor. Benzinliler de ise motordan gelen sesi çoğunuz biliyorsunuzdur. Uzmanlara göre elektrikli modellerdeki ses eksikliği kazaların meydana gelmesindeki ilginç nedenlerden biri.

AĞIRLIK

Kazalardaki bir diğer faktörün ise ağırlık olduğu belirtildi. Zira elektrikli otomobiller, genel olarak daha fazla ağırlığa sahipler. Bu da çarpma sonucunda ortaya daha fazla hasarlar çıkarabiliyor.

Son olarak uzmanlar adaptasyon sürecinin de bir faktör olduğunu vurguluyor. Genellikle elektrikli modellerle yapılan kazaların çoğunda şoförler en fazla 1 yıldır elektrikli otomobil kullanmış oluyor.