En az sanayiye giren arabalar belli oldu! Bu otomobiller yolda bırakmıyor

En az sanayiye giren arabalar belli oldu! Bu otomobiller yolda bırakmıyor

Araba sahipleri tamir işlerinde bir hayli zorlu süreçten geçebilirler. Sanayiye gitmeyen araç neredeyse yoktur. Ama bazıları diğerlerinden daha az tamir görür. Peki, en az tamir gören otomobiller hangileri?

En az tamir gören ve en güvenli otomobil modelleri belli oldu. Bu araçlara sahip olanlar sanayinin kapısından çok nadir geçiyor. 

1538805.jpg

Otomobil sahipleri için en önemli unsur aracın güvenliğidir. Üreticiler, her yeni modelini daha da sağlam ve dayanıklı hale getirebilmek için çaba sarf ediyor. Ayrıca müşteriler de bu faktöre önem vererek buna göre bir araç tercihi yapıyor. Peki 2023 yılının sonlarına doğru gelirken en güvenli, insanı yarı yolda bırakmayan araba modelleri hangileri? İşte en az tamir gören otomobiller…

ekran-goruntusu-2023-11-30-205634.png

EN AZ TAMİR GÖREN OTOMOBİLLER

 

Consumer Reports tarafından hazırlanan bu sıralama için 330 binden fazla araçtan veriler toplandı. Kullanıcı görüşleriyle araçların şanzımanı, motoru ve akü performansı gibi önemli unsurları ele aldı. Bu sayede yol kenarında bırakmayan ve en güvenilir otomobil modelleri belirlendi.

ekran-goruntusu-2023-11-30-205644.png

En az tamir gören otomobil modelleri listesinin birinci sırasında Toyota 4Runner olduğunu görüyoruz. Araç, 87 puan aldı. İkinci ve üçüncü sırada ise Toyota Camry Hybrid ve Toyota Camry yer aldı. Bu iki otomobil de sırasıyla 87 ve 86 puan elde etti.

Listenin devamında ise Toyota RAV4 Prime, BMW X5, Subaru Forester ve Toyota RAV4 olduğu görülüyor. Hemen ardından onları Acura RDX, Toyota Corolla ve Toyota Highlander Hybrid takip etti. İşte en güvenli otomobil modelleri;

ekran-goruntusu-2023-12-05-161410.png