En az yakan otomobil belli oldu! 100 km'de 11 TL...

En az yakan otomobil belli oldu! 100 km'de 11 TL...

Arabalarda dikkat edilen bir husus da aracın ne kadar yakıt tükettiğidir. Peki en az yakan otomobil hangisi?

Araba alma hayali olanlar alacakları aracın pek çok özelliğine dikkat ederler. Yakıt tüketimi de bu özelliklerden bir tanesidir. Araç alacak kişi otomobilin kaç kilometrede ne kadar yakacağını merak eder ve ona göre bir planlama yapar. Peki, en az yakan araç hangisi?

7a4e649263.webp

EN AZ YAKIT TÜKETEN OTOMOBİL HANGİSİ?

Otomotiv dünyasında dikkat çeken değişimler yaşanırken, elektrikli otomobilde değişimin öncülerinden biri de Dacia Spring oldu. Geleneksel yakıt sistemlerine alternatif olarak sunulan bu yenilikçi elektrikli otomobil, hem ekonomik hem de çevreye duyarlı özellikleriyle ilgi çekiyor. Dacia Spring, yalnızca düşük işletme maliyetleriyle değil, aynı zamanda modern tasarımı ve üstün performansıyla da otomobil severlerin beğenisini kazanıyor.

dacia-spring-electric-2021.webp

Elektrikli otomobiller, yakıt verimliliği ve çevre dostu özellikleriyle giderek daha fazla tercih ediliyor. Bu alanda öne çıkan modellerden biri de Romanyalı otomotiv firması Dacia'nın yeni modeli, Dacia Spring.  Yakıt tasarrufu konusunda otomobil kullanıcılarının yeni favorisi olan Dacia Spring, hem ekonomik hem de çevre dostu bir seçenek sunuyor. Elektrikli otomobil, performansı ve düşük enerji tüketimi ile dikkat çekiyor.

ekran-goruntusu-2023-12-04-225401.png

100 KİLOMETREDE 11 TL MALİYET

Elektrikli araçlar, geleneksel içten yanmalı motorlara göre daha verimli bir sürüş sunarken artan akaryakıt fiyatlarının arasında da ekonomik bir seçenek sunuyor. Dacia Spring, 100 kilometrelik yolculuğu yalnızca 11 TL gibi inanılmaz bir maliyetle tamamlıyor. Bu, sürücülere uzun mesafeler için düşük maliyetli bir alternatif oluyor.

ekran-goruntusu-2023-12-04-225409.png

DACIA SPRING FİYATI NE KADAR?

Eylül ayı itibarıyla güncellenen fiyat listesine göre, Dacia Spring EXTREME 26.8 kWh 65 bg Electric modeli 969 bin TL olarak belirlendi. Bu fiyat, elektrikli otomobil segmentinde rekabetçi ve ulaşılabilir bir seçenek olarak öne çıkıyor.

elektrikli-dacia-spring-nihayet-turkiyede-2.jpg