İşte ilk arabam... Düşük kredi ve ÖTV indirimi müjdesi!

İşte ilk arabam... Düşük kredi ve ÖTV indirimi müjdesi!

İlk kez araba satın alacaklara özel ucuz kredi ve ÖTV indirimi imkanı tanınacak. Detaylar neler?

İlk kez araba alacaklara ÖTV indirimi ve ucuz kredi müjdesi geldi. Ancak bunun için belli başlı kriterler var. Peki ilk kez araç sahibi olacakların bu fırsattan yararlanmaları için ne yapması gerekiyor?

ekran-goruntusu-2023-11-30-205608.png

İktidarın uçuşa geçen otomobil fiyatlarını düşürmek ve seçim öncesi yurttaşların en çok şikayetçi olduğu alım gücünün düşmesi konusunda sorun çözmek için yeni bir paket üzerinde çalıştıkları öne sürüldü. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre ilk defa araba alacak olan kişilere 5 sene satmama şartı getirilerek yeni bir düzenlemeye gidilebileceği belirtildi.

1538805.jpg

EN BÜYÜK ENGEL 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı arasında konu hakkında ortak bir çalışma grubu kurulduğu da iddia edilirken söz konusu düzenlemenin önünde bulunan iki büyük engel ise hükümetin uyguladığı parasal sıkılaşma politikası nedeniyle Maliye Bakanlığı'nın büyük ÖTV gelirinden vazgeçmesinin zor olması ve sıfır araç stok sorununun devam etmesi olarak gösterildi.

ekran-goruntusu-2023-11-30-205651.png

5 YIL SATMAMA KOŞULU

Bir diğer çalışılan düzenlemenin ise yine ilk arabasını almak ve 5 sene satmama sözü vermek şartı ile 0,49 araç kredisi müjdesi olabileceği ifade edildi. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından verilecek olan kredide maliyet hesaplamaları ve bakanlık onayı beklendiği ifade edildi. İki düzenlemenin de seçimden önce seçim müjdesi olarak gelebileceği ifade edildi.