Marşa basarken aracınızdan olmayın! Sakın kontağı böyle çevirmeyin

Marşa basarken aracınızdan olmayın! Sakın kontağı böyle çevirmeyin

Araba kontağını çalıştırırken yapılan bu hata binlerce liralık hasara neden olabilir. O yüzden siz siz olun sakın marşa böyle basmayın.

Milyonlarca araç kullanıcısı için çok kritik bir uyarı yapıldı. Uzmanlar, araç sahiplerine yaptığı uyarıda kontak çevirmede yapılan büyük hataya dikkat çekti. Zira bu şekilde marşa basmak aracınızı çöpe çevirebilir.

Chip dergisinin paylaşımına göre, arabalarda kontak anahtarının yanına farklı bir anahtar takmak, araç sürücüsü için binlerce liralık bir masrafa neden olabilir.

arabada-mars-nedir-1.webp

KONTAK ANAHTARI TEK OLMALI

Arabalarda son derece yaygın olarak yapılan bu uygulama, otomobilin ateşleme silindirinin içindeki hassas parçalara büyük zararlar verebilir. Bu durumun önüne geçmek için anahtarlığınızda çok fazla anahtar bulundurulmamalı ve mümkün oldukça kontak anahtarı yalın şekilde kullanılmalı.

Çünkü anahtarlıktaki ekstra ağırlık, ateşleme silindirinin tasarlanmadığı bir şekilde zorlanmasına yol açabilmekte. Bu da her sarsıntı, dönüş ve titreşimde iç parçaların yavaşça aşınmasına ve hem anahtarlık hem de otomobilde büyük zararlar görülmesine neden olabilmektedir.

mars-basiyor-ama-calismiyor-1200x800.jpg

HIRSIZLARA GÜN DOĞMASIN

Kontak anahtarına ekstradan takılan anahtar, sürüş esnasında şoförün dikkatini dağıtabileceği gibi, direksiyon hareketleri sonrası anahtarlardan gelen ses sürücünün konsantrasyonunu bozabilmektedir. Öte yandan, aracın kime ait olduğunu bilen kötü niyetli insanlar için kontak anahtarının yanına daire anahtarlarının eklenmesi, ev hırsızları için de davetiye çıkarabilir. Kontak anahtarına eklenen anahtarlar nedeniyle çok sayıda hırsızlık vakası yaşandığı bilinmekte.

mars-motoru-nedir-neden-arizalanir-yasamucgeni-net.jpg

Anahtarların sürekli çınlaması, kontak anahtarınızın daha hızlı eskimesine neden olabilir. Eskimiş bir kontak anahtarı zamanla aracı çalıştırmada sorunlara yol açabilir. Eskimiş bir kontak anahtarı değiştirmek de masraflı ve zor olabilir. Kontak anahtarlığınıza fazladan anahtar eklediğinizde, elektrik bağlantılarını bozabilir ve kontak anahtarı ile araç bilgisayarı arasındaki iletişim kesilebilir. Kontak anahtarınıza ekstra anahtarlar eklediğinizde, anahtara daha fazla yük biner. Bu da zamanla aşınma ve yıpranmaya neden olarak kontak anahtarının çalışmamasına sebep olabilir.