Otomobile zam geldi

Otomobile zam geldi

TESK Başkanı Palandöken, "Taksilerde ÖTV indiriminin üçte biri bayilere gidiyor. Otomobile iki ayda yüzde 15-20 zam geldi" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Araç firmaları gereksiz yaptıkları zammı geri çekmemeleri halinde araçlarımızı şimdilik yenilemeyeceğiz. Bu yapılan fırsatçılıktır. Bu arada esnafımız ticari araçlarını değiştirmek için acele etmesin. 2019 Haziran ayının sonuna kadar süre var" dedi.


Döviz kurlarının artmasının da etkisiyle son iki ayda otomobil fiyatlarının yüzde 15-20 oranında arttığını belirten TESK Başkanı Palandöken, "Araç firmaları gereksiz yaptıkları zammı geri çekmemeleri halinde araçlarımızı şimdilik yenilemeyeceğiz. Bu yapılan fırsatçılıktır. Bu arada esnafımız ticari araçlarını değiştirmek için acele etmesin. 2019 Haziran ayının sonuna kadar süre var" dedi.


Döviz kurlarındaki artışın geçici bir dalgalanma olduğu düşündüğünü belirten Palandöken, "Döviz kurlarındaki artışın büyük bir kısmı dış gelişmelerden kaynaklanıyor. Kurların artması otomobil fiyatlarında da artışa neden oluyor. Ticari araçların ÖTV'siz olarak değiştirilmesi esnafımıza tanınmış çok önemli bir düzenleme. Ancak bu haktan bir defaya mahsus yararlanılabildiği için esnafımız bu konuda çok acele etmemeli. ÖTV avantajının üçte biri kur farkına gitmesin. ÖTV'siz araç değişiminde sürenin 2019 yılı Haziran ayı sonuna kadar olduğu unutulmasın" diye konuştu.


ÖTV kanunundaki değişikliğin otomobil satanlar için büyük bir belirsizliğe neden olduğunu da söyleyen Palandöken, "Firmaların fiyat politikalarını belirlemede büyük zorluk çektiği bir dönemdeyiz. Bir yandan 150 bin otomobil stoku bulunurken diğer taraftan fiyatlardaki artış beklentisi firmaları da şaşırttı. Bu belirsiz dönemde esnafımıza acele etmemelerini, belirsizliğin ortadan kalkmasını beklemelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü herkese yeteri kadar araç stokta var" şeklinde konuştu.