Togg Sedan için tarih belli oldu! Togg sedan ne zaman çıkacak? Özellikleri ve fiyatı ne olacak?

Togg Sedan için tarih belli oldu! Togg sedan ne zaman çıkacak? Özellikleri ve fiyatı ne olacak?

TOGG Sedan ne zaman çıkacak sorusu araştırılmaya başlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Togg Sedan modelinin geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Togg Sedan özellikleri ve çıkış tarihi!

Bakan Kacır, Haber Global'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Togg'un milletin ortak kazanımı olduğunu ifade eden Kacır, şu an ülke genelinde 15 binden fazla Togg'un yollarda olduğunu söyledi.

Kacır, yollardaki Togg sayısının her geçen gün arttığını kaydederek, gelecek yıl bu yılın 3 misline yakın bir üretim gerçekleşeceğini anlattı.

u-001.webp

TOGG SEDAN MODELİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Bu yıl sonuna kadar 20 bin aracın sahiplerine teslim edileceğini belirten Kacır, "Togg, 2024 sonunda sedan modelini kamuoyuna tanıtacak. 2025 itibarıyla Togg araçları Avrupa'ya ihraç edilmeye başlanacak. Yine 2025'te bu defa sedan araçlar üretilmeye başlanacak" ifadesini kullandı.

TOGG SEDAN ÖZELLİKLERİ NELER?

Aracın ilk prototipi ortaya çıktığında baz versiyon için 300 kilometre, üst versiyonlarda ise 500 kilometreye kadar menzile sahip olacağı söylenmişti. Gerçekleşen tanıtımda sahneye çıkan TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, bu verilerin devamlılığı mesajını verdi. Bu değerlerin yanında hızlı şarj teknolojisi ile 30 dakikada yüzde 80 batarya doluluğuna sahip olması da rakipleriyle yarış halinde olmasına olanak sağlıyor. Çift ve tek motor seçenekleriyle gelecek olan aracın çift motorlu kombinasyonun 400 beygir, tek motorlu kombinasyonun ise 200 beygir güç üreteceği söyleniyor. 0-100 km/s hızlanmasını ortalama 4.8 saniyede tamamlayabilen aracın maksimum sürati ise 180 km/s olarak sınırlandırılıyor.

TOGG sedan modelinin teknik özellikleri:

0’dan 100 kilometre hıza 4,2 saniyede ulaşabilme

Hızlı şarj özelliği, (30 dakikalık şarj ile yüzde 80 doluluk)

400 beygir motor gücü

500 kilometre menzil

5G ve 4G internet bağlantısı

8 yıl pil garantisi