TOGG'a yeni özellik geldi! Artık bu kadar kısa sürede sarj olacak

TOGG'a yeni özellik geldi! Artık bu kadar kısa sürede sarj olacak

Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG, yollara düşerken araca eklenen yeni özelliklerde oldukça merak uyandırıyor. Elektrikli otomobillerin en büyük problemi şarj sorunu olurken TOGG kısa sürede şarj özelliği ile rakiplerine fark atacak.

Türkiye'de üretim haberinin duyulması ile birlikte gündemden düşmeyen Türkiye'nin yerli ve milli aracı TOGG, özelliklerine yenilerini eklemeye devam ediyor. 10 dakikalık şarj süresi ile 400 km Menzil sağlayacak olan TOGG, yeni nesil 800V batarya ile geliyor.

Batarya ortağı Çinli Farasis olurken tek şarj ile 1000 kilometre üstü menzil sunacağı belirtildi. 10 dakikalık şarj ile 400 kilometre gidebilen yeni batarya ile birlikte araçlarda daha kullanışlı bir hale gelecek.

Yerli Otomobilde yer alan kesecik tanrıçası hücreleri önce modüller Daha sonra ise pakete dönüştürerek kullanan Farasis, 'Super Pouch Solution' ya da kısaca SPS adı verilen yeni tasarım ile birlikte paket seviyesinde enerji yoğunluğunu 220 Wh/kg üstüne çıkarmayı başardı.

 

ARAÇLARA TALEP ARTACAK
CTP ilkesi ile geliştirilen enerji yoğunluğu yüksek bataryaları ile dikkat çeken Çinli firma, müşteri kazanabilmek amacıyla bu alanda daha fazla çalışmaktadır. TOGG T10X'ten sonraki yeni modellerde modülsüz, büyük hücreli yapıya geçiş yapılması bekleniyor.


SPS tasarımı ile birlikte batarya maliyeti %33 düşüş gösterirken enerji yoğunluğu modüllü bataryaya kıyasla %30 oranında artış gösterecek. Bununla birlikte eski nesil bataryalara oranla 20 ila 30 kilogram daha hafif bir çözüm ortaya çıkarılıyor.

Farasis'in 800VTC (Turbo Charge) adını verdiği 800V elektrik mimari teknolojisi ile birlikte yeni nesil TOGG araçların 10 dakika gibi kısa bir süre içerisinde 400 kilometre menzile ulaşması mümkün bir hale getirilecek.