Togg'un en büyük rakibi Türkiye'ye mi geliyor? 1 milyon TL'nin altında satılacak

Togg'un en büyük rakibi Türkiye'ye mi geliyor? 1 milyon TL'nin altında satılacak

Togg'un en büyük rakibi olan ve 1 milyon TL'nin altına bir fiyatla satılacak Tesla Model 3, Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Tesla, Türkiye pazarındaki yerini sağlamlaştırmak adına markanın en uygun fiyatlı modelini ülkemize getirmeye hazırlanıyor. Tesla Model Y'yi Türkiye'de satışa sunmasından itibaren başarılı bir satış grafiği elde etmiş olması, Tesla Model 3'ün Türkiye pazarına girme sürecini de hızlandırmış durumda. Peki Tesla Model 3 Türkiye'ye ne zaman gelecek?

tesla-model-y-turkiyede-1280x720.jpg

TESLA MODEL Y3 NE ZAMAN GELİYOR?

Tesla Model 3'ün Türkiye'ye ne zaman gireceği konusunda henüz resmi bir açıklama yokken, Tesla'nın Türkiye'deki büyüme planları göz önünde bulundurulduğunda, Model 3'ün yakın zamanda Türkiye'de satışa sunulması bekleniyor. 

16908060-728xauto.webp

ÖTV AVANTAJI

Tesla Model 3'ün ülke pazarındaki en büyük avantajlarından biri, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarında. Model 3'ün Türkiye'deki ÖTV dilimi, aracın satış fiyatını önemli ölçüde düşürecek. Bu vergi diliminin daha da düşürülmesi ise, Model 3'ün Türkiye pazarındaki erişilebilirliğini ve rekabet gücünü artırabilir. Güncel vergi dilimleri ve Tesla Model 3'ün maliyeti göz önünde bulundurulduğunda, otomobilin 1 Milyon lira civarında bir rakamla pazara girmesi bekleniyor.