'RedHacker' yargılanıyor!

Geçtiğimiz yıl ve bu yıl, kendilerine “Red Hack” (Kızıl Hacker) denen bir grup devlete ait internet sitelerini bloke etmeye, sitelerin giriş sayfalarına “haksızlığa meydan okuyan ve adalet” isteyen sloganlar yazdılar. Hatta Ankara Emniyet Müdürlüğü internet sitesini “hackleyen/ kıran” grup bazı iç yazışmaları da kamuoyuna yayınladı. RedHack, siyasi iktidarın haksız uygulamalarına anında cevap vermesiyle ünlendi. Suavi onlar için bir şarkı bile yaptı…


THY’de grev yasağı ve işten çıkarmaların arkasından THY sitesini, Hatay’da barış etkinliklerini yasaklayan Hatay Valiliği sitesini hackledi. “Cemevleri ibadethane değildir” şeklindeki açıklamalarından sonra Diyanet İşleri Başkanlığı sitesini hackledi, hükümet ve cemaatin haksız uygulamaları ile ilgili bildiri yayınladı. Arkasından, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesini çökerterek, çok sayıda ihbar ve iç yazışmaları internet ortamında yayınladı. İçişleri Bakanlığı sitesine ait bir alt sayfaya mesaj bıraktı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın sistemine girerek bazı TSK personelinin bilgilerini deşifre etti.

Suriye açıklamalarından sonra Dışişleri Bakanlığı'nın dosya paylaşım sitesine girerek,  Türkiye'de çalışan pek çok yabancı diplomatın kimlik bilgilerinin yayınladı. Arkasından, bütün uygulamalardan sorumlu olan partinin, yani AKP'nin resmi internet sitesi kapatıldı, mesaj bırakıldı… Ve tabi arkasından operasyonlar yapıldı. “RedHack” adına ‘hackleme’ eylemleri yaptıkları iddiasıyla 3'ü tutuklu 10 kişi hakkında "Silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla dava açıldı. Açılan dava dünyada bir ilk.


Dünyada ilk kez, bir hacker grubu hakkında "terör örgütü" suçlaması yapılıyor. Dava, önümüzdeki Pazartesi (26 Kasım) günü Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. RedHack  birçok yerde “tutuklananların bizimle ilgisi yok” diye açıklama yapması durumu değiştirmedi. 10 kişi pazartesi günü yargı önüne çıkacak. RedHack, yaptığı açıklamalarda yaptıklarını “nefsi müdafaa” olarak nitelendiriyor ve açılan dava için de “gerçek bir cehalet örneği” diyorlar ve ekliyorlar: "Bizlerden biri yakalansaydı bu kadar canımız yanmazdı.

Kıblesi insan, ibadeti emek, sömürü, baskı ve zulme direnmek olan bizler için bu karar çok şeyi belirleyecek. Ülke insanının menfaatlerini gözeterek açıklamadığımız onca belge ile neler yapacağımızı, eylemlerimizin dozunun nasıl artacağını düşünmek dahi istemezler. Yaptığımız saldırılar devrimci ataklardır bu doğru ama düşünce ve ifade özgürlüğünün bu kadar baskılandığı, demokrasi adı altında sunulan temsil ve söz hakkınızı elinizden alan bu sistem içerisinde bizlerin yaptığı eylemler suç değil sadece nefsi müdafaadır.


* * *
RedHack davasından yargılananlarla dayanışmak isteyenler için bir de imza kampanyası başlatılmış durumda. İmza vermek isteyenler için adres: http://imza.la/redhack-tutsaklarina-ozgurluk-komitesi/liste


“PHORM” SERBEST
RedHack’cı olduğu için genç insanlar “silahlı terör örgütü üyeliği” iddiasıyla yargılanırken, TT Net, AB sınırlarında faaliyetleri yasadışı hale gelen Phorm adlı firmayla işbirliği yaparak kişisel verilerin ve iletişimin gizliliğini ihlal ediyor, rahatça temel insan hak ve özgürlüklerine aykırı davranıyor.

CHP İzmir Milletvekili ve bilişim uzmanı Erdal Aksünger,  geçtiğimiz günlerde Meclis’te bir basın toplantısı düzenledi ve bu durumu protesto ederek “kişisel bilgilerimiz izinsiz olarak toplanıyor” dedi. Alternatif Bilişim Derneği ve Bilgisayar Mühendisleri Odası’nın katıldığı toplantıda Aksünger, “şu ana kadar 250 milyon ABD Doları zarar etmiş, yazılımları ‘zararlı yazılım’ ilan edilmiş Phorm şirketi, hem de TT Net işbirliği ile suç işliyor, bu faaliyetlerin derhal durdurulması gerekir” diyor.

Solcu RedHack yargılanırken, Avrupa Birliği ülkelerinde faaliyetleri yasaklanmış bir şirket elini kolunu sallayarak hepimizi fişliyor. Bu fişlenme sonucu hepimiz, aklınıza gelebilecek her konuda yani, siyasi, ticari, kültürel, cinsel ve inançsal eğilimlerinize göre tasnif edilebilir hale geliyoruz!

Durum bu kadar açık. Üstelik bu konuda Alternatif Bilişim Derneği “bu şirketin faaliyetleri kişisel bilgilerin ve tercihlerin gizliliği ilkesine aykırıdır ve ciddi bir hak ihlalidir” diye suç duyurusunda bulunmuş durumda…

[email protected]

Önceki ve Sonraki Yazılar